Engelse Cocker Spaniel Verzorging

 


cocker spaniel

Engelse Cocker Spaniel verzorgen

Om klitten te voorkomen, moet de vacht van de Engelse Cocker Spaniel dagelijks worden gekamd. Het is vooral belangrijk om de gebieden waar het haar lang is te controleren. Het is aangeraden om aandacht aan de oren te besteden. Maak indien nodig de oorschelp schoon met een watje; gebruik echter nooit watten of wattenstaafjes in het oor.

Controleer dagelijks of er geen “grasharen” onder de vacht, tussen de tenen of in de oren zijn gekomen. Kam de vacht minstens eenmaal per week zorgvuldig. Om een mooie vacht te houden, moet de Cocker Spaniel 4 tot 6 keer per jaar worden getrimd, afhankelijk van hoe dik zijn vacht is. Dit houdt in het onder andere plukken en uitdunnen van de vacht.

Gecastreerde Engelse Cocker Spaniels (zowel reuen als teven) krijgen een dikkere, wollige vacht die gemakkelijker klit en extra vachtverzorging nodig heeft. Houd hier rekening mee voordat u beslist of u uw hond wel of niet laat castreren!
Controleer regelmatig de tanden en nagels, net zoals u dat bij elke andere hond zou doen.

Geïnteresseerd in Engelse Cocker Spaniel puppies te koop?

Dierenplezier staat bekend om hun grote aantal pups en breed gamma puppies te koop.

U bent altijd welkom in onze winkel in Boechout, waar u keuze hebt uit pups van ongeveer 40 verschillende rassen.

Naast onze specialiteiten (Chihuahua, Mops en Shar-pei puppies) hebben wij nog een zéér uiteenlopend gamma van andere puppy’s.

Aarzel niet ons te contacteren op +32 474 64 01 39 of via ons contactformulier.

Meer over de Engelse Cocker Spaniel

Ras

Ras

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter