Golden Retriever Karakter

 


Kenmerkend voor een Golden Retriever is zijn lieve karakter. Ze zijn gefokt om te werken en staan de popelen om hun baasjes te helpen. Ondanks hun lieve karakter moeten Golden Retrievers, net als andere honden, goed opgevoed en getraind worden om het meeste uit zijn karakter te halen. Het zijn gehoorzame honden die goed luisteren en makkelijk commando’s bij te leren zijn.
Zoals de meeste honden heeft dit ras behoefte aan een vroege socialisatie – blootstelling aan verschillende mensen, gezichten, geluiden en ervaringen – wanneer ze puppy zijn. Socialisatie helpt ervoor te zorgen dat uw Golden Retriever puppy opgroeit tot een goede en brave afgerichte hond.
Golden Retrievers houden van lekker buiten ravotten. Als je van wandelen of joggen houdt, zal je Golden je natuurlijk graag vergezellen. Deze honden zijn altijd in voor een spelletje waarbij ze iets moeten ophalen, zoals hun naam (“retrieve” betekent “ophalen”) doet blijken. Ze worden dan ook nergens blijer van dan lekker achter een bal of stok aan te rennen.
Beweging is erg belangrijk. Besteed twee keer per dag een half uurtje aan je Golden en laat hem in die tijd lekker spelen en bewegen. Zo zal hij wanneer je weer naar binnen gaat lekker rustig zijn.
Kenmerkend voor Retriever rassen is dat ze van nature graag iets in hun mond hebben: een bal, een knuffel, een stok of een beste, een grote sok!

Omgang met kinderen en andere honden

Golden Retrievers komen goed overeen met kinderen en zijn daarom uiterst geschikt voor gezinnen met kinderen. Ze komen ook goed overeen met andere honden.

Familiehond

Bovenal is de Golden Retriever een echte familiehond die deel is van je gezin. Ze brengen niet graag uren alleen in de achtertuin door om zichzelf te vermaken. Het zijn actieve honden die dagelijks zeker 60 minuten beweging nodig hebben. De Golden Retriever gaat graag mee met alle familie-activiteiten en voelt zich echt deel van het gezin. Kies daarom alleen voor een Golden Retriever als je hiervoor echt de tijd hebt. Hij is altijd bij je in huis en vraagt veel aandacht. Kies alleen voor een Golden Retriever puppy als je tijd hebt en je hem je aandacht kan geven.

Geen waakhond

Als waakhond is de Golden Retriever totaal niet geschikt. In plaats van aan te slaan en te blaffen wanneer vreemden de woning betreden zal een Golden Retriever eerder vrolijk kwispelen en de vreemdeling vriendelijk begroeten met zijn lieve gouden glimlach.


Meer info over Golden Retrievers

Ras

Ras

Voeding

Voeding

Verzorging

Verzorging