Golden Retriever

 


golden retriever

Ben jij geïnteresseerd in een Golden Retriever?

Wil jij een echte mensenvriend? Een gehoorzaam, leergierig knuffelbeest zoals de Golden Retriever? Hij is zeer sociaal, open en vriendelijk van nature.  Het liefst van al maakt de Golden Retriever deel uit van het gezin en wil hij betrokken worden in de gewone dagelijkse bezigheden.
Een Golden Retriever is zeer tolerant en evenwichtig. Verder staat hij bekend als buitengewoon kindvriendelijk.
Door zijn grote mensvriendelijkheid is hij wel minder waakzaam, wat betekent dat hij niet snel zal blaffen naar vreemde mensen. Bij ongewenst bezoek zal de Golden Retriever je wel komen waarschuwen, al zal hij jou niet met zijn leven beschermen aangezien het geen verdedigingshond is.

Kenmerken van de Golden Retriever

De Golden Retriever wordt zeer vaak gebruikt als hulphond, geleidehond of jachthond vanwege zijn leergierigheid. Hij houdt er dan ook van om te leren van en met zijn baasje.
Oorspronkelijk was de Golden Retriever een jachthond omdat hij zeer goed geschikt is om te apporteren. Door zijn ‘zachte beet’ kon hij het wild in zijn  muil nemen zonder het te beschadigen.
Water is absoluut geen probleem voor de Golden Retriever, deze waterrat zwemt met gemak in alle weersomstandigheden.
De vacht van de Golden Retriever bestaat uit 2 delen: dikke, lange vacht met waterafstotende ondervacht. Zijn vacht dient regelmatig te worden geborsteld maar heeft verder weinig verzorging nodig.
Een Golden Retriever wordt gemiddeld 55 cm groot (schofthoogte).
Deze jachthond heeft een stevige, krachtige en diepe snuit met schaargebit.

Ben jij op zoek naar een Golden Retriever?

Als je op zoek bent naar een hulpvaardige, menslievende hond, kom dan zeker eens kijken naar onze Golden Retriever pups in onze puppykennel. Je kan er dan kennismaken met de schattige pups die jouw hart meteen zullen veroveren.

Onze kennel heeft een nationale erkenning (HK 14102586).

Je kan bij ons met een gerust hart een Golden Retriever puppy kopen want al onze pups worden hier zeer goed verzorgd. Ze staan allemaal steeds onder toezicht van de dierenarts en werden ingeënt tegen de meeste virale ziektes. Al onze puppies worden ook ontwormd.

Indien je nog vragen hebt over onze Golden Retriever pups of andere rassen, contacteer ons gerust. Dit is steeds vrijblijvend.


Meer info over Golden Retrievers

Verzorging

Verzorging

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter