Golden Retriever Verzorging

 


De verzorging van een Golden Retrievers kan een aangename ervaring zijn voor zowel de hond als voor het baasje.Een goede verzorging zal de vacht niet enkel proper maken maar het is ook een perfect moment om de band tussen hond en baasje te versterken.Net zoals mensen zullen honden genieten van een goede massage. Vooral voor oudere honden is een massage bijzonder aangenaam omdat het helpt de pijntjes te verminderen.

Het borstelen van een Golden Retrievers hun vacht moet wekelijks of vaker gebeuren. De frequentie hangt af van de dikte, lengte en de hoeveelheid krullen in hun vacht. Indien jouw hond een dikke vacht heeft kan het zelfs noodzakelijk zijn om hun vacht dagelijks onder handen te nemen. De wetenschap dat jouw hond intens geniet van zijn verzorging en massage geeft je gegarandeerd voldoening.

Dubbele vacht

Golden Retrievers hebben een dubbele vacht. Een gewone borstel is voldoende voor de bovenvacht aan de oppervlakte maar niet voor de ondervacht. Je kan een speciale (slicker) borstel gebruiken voor de nek, borst, keel een achter de oortjes. Dit zijn plaatsen die je zeker niet mag vergeten aan te pakken om klitten te voorkomen.

Terwijl je toewerkt naar de schouders en pootjes moet je attent blijven. De buik moet verzorgt worden van de borstkast naar achteren toe. Als laatste behandel je de achterpootjes en de staart. Wees altijd voorzichtig met de staart want dit kan bijzonder gevoelig zijn.

Ruien

Golden Retrievers ruien vaak en de netheid van jouw woning zal hieronder leiden indien je dit niet aanpakt. Het regelmatig borstelen van jouw Golden Retriever zal zeker helpen bij dit probleem.
Wat je best ook doet tijdens het verzorgen van jouw golden retriever, is ook nagaan of hij/zij last heeft van luizen, teken en andere parasieten. Deze onaangename gasten worden niet graag lastig gevallen en zullen naar de oppervlakte komen wanneer je jouw hond borstelt. Neem natuurlijk de nodige maatregelen om dit probleem te voorkomen.

Het ruien bij Golden Retrievers piekt vooral in de herfst en lente. Dan wordt het best hun vacht meer verzorgt, hiervoor kun je een hark gebruiken om het dode haar uit de onderlaag van hun vacht te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat hun nieuwe vacht in een gezonde omgeving kan groeien. Negeer vooral geen samengeklit haar, als dit niet op tijd wordt aangepakt zal het probleem enkel erger worden en leiden tot huidirritaties bij jouw Golden Retriever.

Nagels, tanden, oren en ogen

Nagels, tanden, oren en ogen moeten ook onderdeel zijn van de standaard verzorging voor jouw Golden Retrievers. De vacht is het belangrijkste maar deze andere lichaamsdelen mogen zeker niet vergeten worden. Indien je dagelijks aandacht besteed aan de verzorging van jouw hond, zal zijn verzorging uiteindelijk minder lastig zijn.
Best laat je jouw hond zo jong mogelijk al wennen aan het knippen van hun nagels. Na een wasbeurt is dit een ideaal moment om de nagels te knippen.


Meer info over Golden Retrievers

Ras

Ras

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter