Golden Retriever Voeding

 


Voeding voor een pup

Het is belangrijk om je Golden Retriever puppy van kleins af aan een goede, evenwichtige voeding te geven. Een gezonde voeding zal een positief effect hebben op heel zijn verdere leven.

Voor een pup is het vooral belangrijk dat de overschakeling van moedermelk naar vaste voeding geleidelijk aan gebeurt. Goede fokkers zijn hiervan op de hoogte en zij besteden hier dan ook voldoende aandacht aan.
Als je je puppy mee naar huis neemt, zal hij waarschijnlijk al een tijdje vaste voeding gekregen hebben bij de fokker. Het spijsverteringsstelsel van jouw puppy zal wel nog een tijdje heel gevoelig zijn. Geef hem daarom de eerste weken liefst dezelfde voeding die hij kreeg bij de fokker. Als je wilt overschakelen op andere voeding, doe dit dan geleidelijk aan.

Bespaar zeker niet op de voeding van jouw Golden Retriever puppy. Er zijn heel wat goedkopere merken verkrijgbaar, maar deze bevatten vaak niet de juiste voedingsstoffen die jouw Golden puppy nodig heeft. Geef je puppy daarom ook altijd voeding die aangepast is aan zijn leeftijd. Speciale puppy voeding bevat bovendien de nodige bouwstoffen om zijn lichaam op een gezonde manier te ontwikkelen. Zowel voor zijn spijsverteringsstelsel, zijn gewrichten, zijn spieren als zijn algemene ontwikkeling.

Voeding voor een volwassen Golden

Een evenwichtige en volwaardige voeding is natuurlijk belangrijk om jouw Golden Retrievers fit en gezond te houden.

Bespaar dus ook niet op de voeding van je volwassen Golden Retriever. De populaire voedingsmerken hebben vaak tabellen met de aangewezen voeding hoeveelheid die jouw Golden Retriever mag eten. Om je Golden Retriever in optimale gezondheid te houden is het belangrijk deze tabellen te volgen. Geef hem vooral niet minder, maar ook zeker en vast niet meer. Golden Retrievers neigen immers vaak naar overgewicht op oudere leeftijd.
Wanneer je Golden Retriever te zwaar wordt, kan dit heel wat gezondheidsproblemen veroorzaken. Hun gewrichten kunnen overbelast geraken, hij kan kortademig worden, hart-en vaatproblemen krijgen.

Wat mag hij (liever) niet eten?

  • Geef je Golden Retriever nooit suiker. Dit is niet alleen slecht voor zijn algemene gezondheid, maar ook voor zijn gebit.
  • Chocolade is absoluut verboden voor eenders welke hond. De cacao in chocolade bevat immers een stof die giftig is voor honden en dus ook Golden Retrievers.
  • Geef jouw Golden Retriever nooit eten van tafel. Het is niet netjes als hij aan tafel staat te schooien voor eten en het is bovendien niet goed voor zijn gezondheid.

Waar moet je op letten?

Als je je Golden Retriever puppy droogvoer geeft, zorg er dan altijd voor dat hij een goed gevulde drinkbak heeft.
Besteedt genoeg aandacht aan gezonde voeding voor jouw Golden puppy. Een gezonde, evenwichtige en volwaardige voeding zal zijn algemene gezondheid ten goede komen.


Meer info over Golden Retrievers

Ras

Ras

Verzorging

Verzorging

Karakter

Karakter