Labrador Karakter

 


labradorDe Labrador Retriever kan erg veelzijdig ingezet worden: als jachthond, blinde geleidehond en drugshond, maar ook als gezinshond. Door zijn achtergrond als jachthond heeft hij veel beweging nodig.

Hij beschikt over een uitstekende neus en visueel geheugen en houdt ervan een duik te nemen in een water- of modderpoel. Vergeet niet dat de Labrador Retriever oorspronkelijk gebruikt werd om geschoten wild op te halen, zowel op het land als in het water. Wees dus niet verbaasd als jouw Labrador je voortdurend speeltjes komt brengen.

Karakter van de Labrador Retriever

Wanneer hij zich goed voelt, is de Labrador Retriever altijd opgewekt en vrolijk. Ondanks zijn onstuimigheid, is het wel een gevoelige hond die vaak maar moeilijk zonder zijn baasje kan en niet lang alleen gelaten kan worden. De meeste Labradors houden van kinderen, maar zijn zich helemaal niet bewust van hun kracht. Hou daarom altijd een oogje in het zeil wanneer je hond met kinderen speelt, hij kan hen gemakkelijk omverlopen.

Wil je graag een Labrador Retriever aanschaffen, dan moet je in de eerste plaats voor jezelf beslissen of je een gezellige huishond of een echte werkhond wilt. Het ras is heel makkelijk te trainen. Duidelijkheid en een rustige aanpak zullen de beste resultaten opleveren. Zoals de meeste honden, kan ook deze hond moeilijk om met geweld. De uitdrukking “een ijzeren hand in een fluwelen handschoen” is dus zeker op zijn plaats. Zoals al eerder gezegd, kan de Labrador Retriever moeilijk alleen blijven en heeft hij veel beweging nodig om zijn onstuimigheid onder controle te houden.

Labrador honden te koop

Geïnteresseerd in Labrador puppies? Dierenplezier staat bekend om hun grote aantal puppies en breed gamma.
U bent altijd welkom in onze winkel in Boechout, waar u keuze hebt uit pups van ongeveer 40 verschillende rassen.
Naast onze specialiteiten (Chihuahua, Mops en Shar-pei puppies) hebben wij nog een zéér uiteenlopend gamma van andere puppy’s.

Aarzel niet ons te contacteren op +32 474 64 01 39 of via ons contactformulier.

Meer info over Labrador Retrievers

 

Ras

Ras

Voeding

Voeding

Verzorging

Verzorging