Labrador Verzorging

 


labradorDe Labrador Retriever heeft een gemiddelde levensverwachting van 13 jaar. Hij heeft een opvallend korte, dichte vacht die hard aanvoelt, met een waterafstotende ondervacht. De kleur is zwart, geel, of chocoladekleurig. Het geel loopt uiteen van licht crème tot vosrood. De vacht moet twee à drie keer per week geborsteld worden, tijdens de rui zelfs nog iets vaker. Ook typerend is zijn otterstaart, die zeer dik is aan de aanzet en uitloopt in een punt.

De Labrador Retriever is een sterk gebouwde en brede hondmet een gemiddeld gewicht van 25 tot 30 kg, zo behoort hij tot de grote rassen. De ideale schofthoogte bij reuen meet 56 à 57 cm, bij teven 54 à 56 cm.

Gevoelig welzijn

Hij is gevoelig voor heup- en elleboogdysplasie. Voordat je een pup aanschaft, is het dus belangrijk de testresultaten van de ouders te kennen om te weten of jouw pup al erfelijke aanleg hiervoor heeft. Om de ontwikkeling van dysplasie te vertragen, moet je er goed op toezien dat de hond tijdens het eerste levensjaar niet te veel fysieke beweging krijgt en bijvoorbeeld zoveel mogelijk trappen vermijdt.

Toch is de Labrador Retriever een erg energieke hond die, nadat hij volgroeid is, regelmatige lichaamsbeweging nodig heeft. Dit ras heeft de neiging om overgewicht te hebben, waardoor de spieren en gewrichten nog meer belast worden. Een evenwichtige voeding en beweging zijn dus essentieel om latere problemen te voorkomen.

Labrador honden te koop

Geïnteresseerd in Labrador puppies? Dierenplezier staat bekend om hun grote aantal puppies en breed gamma.
U bent altijd welkom in onze winkel in Boechout, waar u keuze hebt uit pups van ongeveer 40 verschillende rassen.
Naast onze specialiteiten (Chihuahua, Mops en Shar-pei puppies) hebben wij nog een zéér uiteenlopend gamma van andere puppy’s.

Aarzel niet ons te contacteren op +32 474 64 01 39 of via ons contactformulier.

Meer info over Labrador Retrievers

Ras

Ras

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter