Maltezer

 

maltezer

De Maltezer, in het Engels ook wel Maltese genoemd, heeft een lange en roemruchte geschiedenis. Het ras is verwant aan de Bichon-familie, waartoe onder meer de Bolognezer en de Bichon frisé behoren. Muurschilderingen van de Maltezer ontstonden al in de Romeinse tijd, en de hond zou ook in teksten zijn genoemd. Aristoteles zou naar hem verwezen hebben als “het kleine gezelschapshondje van de aristocratie”.

De Maltezer wordt vaak verward met Malta. Dit is echter niet het geval. Het woord “Maltezer” is afgeleid van het woord “Malat,” dat haven of schuilplaats betekent. De kleine hond werd vaak gebruikt om muizen te vangen, bijvoorbeeld in havens en pakhuizen. Het staat vast dat de Maltezer zijn oorsprong heeft in het Middellandse-Zeegebied, waarschijnlijk uit Italië. Omdat echter wordt beweerd dat het ras in de negentiende eeuw kortstondig is uitgestorven, kan dit in de juiste context worden geplaatst. Men denkt dat de Engelsen het ras weer tot leven hebben gewekt door verschillende rassen te combineren. Als gevolg van de koloniale geschiedenis van Engeland, werden ook honden uit de Filippijnen gebruikt.

De Maltezer hond is bekend vanwege het opvallende contrast tussen zijn witte vacht en zwarte ogen. De bijzonder lange vacht vereist veel verzorging.
Maltezer honden hebben een zacht karakter. Ze zijn intelligent, alert, grappig en speels. Gewicht tussen 3 en 4 kilogram.

Maltezer honden te koop

Geïnteresseerd in Maltezer honden? Dierenplezier staat bekend om hun grote aantal hondenrassen en breed gamma.

U bent altijd welkom in onze winkel in Boechout, waar u keuze hebt uit pups van ongeveer 40 verschillende rassen.

Naast onze specialiteiten (Chihuahua, Mops en Shar-pei puppies) hebben wij nog een zéér uiteenlopend gamma van andere puppy’s.

Aarzel niet ons te contacteren via info@dierenplezier.info, op +32 474 64 01 39 of via ons contactformulier.

Meer over de Maltezer

Verzorging

Verzorging

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter