Maltezer Verzorging

 


maltezer

Verzorging van de Maltezer

Ondanks zijn kleine gestalte is de Maltezer een robuuste hond die zelden ziek wordt. Zijn levensverwachting ligt ergens tussen 12 en 15 jaar. In zeldzame gevallen kan hij oogziekten krijgen of problemen met zijn tanden en tandvlees, die bij dit ras zeer gevoelig zijn. De meest voorkomende doodsoorzaken zijn kanker, ouderdom en hartaandoeningen.

Niettemin zijn enkele Maltezer aandoeningen waargenomen: congenitale portosystemische shunt (geboorteafwijking die leidt tot ophoping van giftig afval in de hersenen, met neurologische problemen tot gevolg), Shaker Dog syndroom (tremor, een neurologische aandoening veroorzaakt door een myeline-deficiëntie, een ziekte die veel voorkomt bij kleine honden met een witte vacht), hydrocephalus, patella luxatie, trichiasis, of distichiasis (aandoening waarbij de wimpers misplaatst zijn, met als gevolg (afwijking die leidt tot hartfalen).

De Maltezer moet vaak worden verzorgd, met inbegrip van dagelijks ontklitten en borstelen, baden, en één of twee keer per jaar knippen. De staat van zijn oren en ogen moet nauwkeurig worden opgevolgd.

Maltezer honden te koop

Geïnteresseerd in Maltezer honden? Dierenplezier staat bekend om hun grote aantal hondenrassen en breed gamma.

U bent altijd welkom in onze winkel in Boechout, waar u keuze hebt uit pups van ongeveer 40 verschillende rassen.

Naast onze specialiteiten (Chihuahua, Mops en Shar-pei puppies) hebben wij nog een zéér uiteenlopend gamma van andere puppy’s.

Aarzel niet ons te contacteren via info@dierenplezier.info, op +32 474 64 01 39 of via ons contactformulier.

Meer over de Maltezer

Ras

Ras

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter