Newfoundlander

 


newfoundlanderDe Newfoundlander hond komt oorspronkelijk uit Canada, waar het in Newfoundland ontstond voor de kust van groenland. Hij was een manusje van alles bij vissers, zo hielp hij netten inhalen of sleepte hij lijnen die aan netten zaten naar de kust.
Hij moest ook helpen bij het vervoeren van zware lasten. Het is een sledehond die ook ingezet kon worden voor werk op en rond het water.

Een Newfoundlander hond is groot, tussen de 66 en 71 centimeter, en weegt ongeveer 60 kilogram. De hond heeft een waterafstotende vacht en daardoor heeft hij veel verzorging nodig. Wanneer hij niet regelmatig gevoed wordt kan de hond veel beginnen kwijlen.

Het is een vriendelijke hond maar hij heeft veel aandacht nodig voor de opvoeding en de verzorging. Een Newfoundlander hond wordt tegenwoordig veel gebruikt als waker.

Newfoundlander honden zijn perfect voor mensen die een lieve en gevoelige hond zoeken die energiek is zonder hyperactief te zijn.

Newfoundlander honden

Geïnteresseerd in newfoundlander honden? Dierenplezier staat bekend om hun grote aantal puppies en breed gamma.
U bent altijd welkom in onze winkel in Boechout, waar u keuze hebt uit pups van ongeveer 40 verschillende rassen.
Naast onze specialiteiten (Chihuahua, Mops en Shar-pei puppies) hebben wij nog een zéér uiteenlopend gamma van andere puppy’s.

Aarzel niet ons te contacteren op +32 474 64 01 39 of via ons contactformulier.

Meer over de Newfoundlander

Verzorging

Verzorging

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter