Newfoundlander Verzorging

 


newfoundlander

Verzorging van de Newfoundlander

Newfoundlanders staan bekend als stoere honden die onder alle weersomstandigheden naar buiten kunnen – en willen – gaan. De beerachtige hond maakt zich geen zorgen over regen, kou of wind. Hij geniet in beperkte mate van de zon. Hij is vooral gewend aan de strenge temperaturen van de Canadese Atlantische kust, waar hij geboren en getogen is.

De dikke vacht van de hond beschermt hem tegen de elementen en vereist regelmatige verzorging. Voor een Newfoundlander mogen er in huis zeker geen speciale borstels ontbreken om zijn haar dagelijks te kunnen kammen. Normale kammen daarentegen zijn niet aan te raden omdat deze ook gezonde haren lostrekken. Dit kan verwondingen tot gevolg hebben. De ogen en oren moeten, net als de vacht, regelmatig worden verzorgd. Kauwbeentjes zijn over het algemeen voldoende voor het poetsen van de tanden.

Met zo’n grote natuurliefhebber zouden mensen die sterk de nadruk leggen op hygiëne daaronder lijden. Als koper dient u er dus van bewust te zijn dat de verzorging van een grote harige viervoeter een aanzienlijke hoeveelheid tijd en werk vergt.

Newfoundlander honden

Geïnteresseerd in newfoundlander honden? Dierenplezier staat bekend om hun grote aantal puppies en breed gamma.
U bent altijd welkom in onze winkel in Boechout, waar u keuze hebt uit pups van ongeveer 40 verschillende rassen.
Naast onze specialiteiten (Chihuahua, Mops en Shar-pei puppies) hebben wij nog een zéér uiteenlopend gamma van andere puppy’s.

Aarzel niet ons te contacteren op +32 474 64 01 39 of via ons contactformulier.

Meer over de Newfoundlander

Ras

Ras

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter