Rottweiler Karakter

 


rottweiler

Karakter van de Rottweiler

Rottweilers worden beschouwd als zelfzeker, toegewijd, en waakzaam. Ze hebben nog enkele sporen van de instincten van hun voorgangers zoals verdedigingsbereidheid en dapperheid. Dit zijn essentiële karaktereigenschappen maar ze kunnen ook leiden tot dominantie. U moet uw Rottweiler geduldig en consequent duidelijk maken dat hij moet gehoorzamen. Zo niet, dan kan het gedrag van uw Rottweiler uit de hand lopen. Agressie is een eenvoudige manifestatie van onvoldoende activiteit, opvoeding, of loyaliteit aan zijn menselijke roedelleider.

Het wordt sterk afgeraden om een rottweiler te nemen als u een “nieuwe” eigenaar bent. De Rottweiler is bovendien een gewaardeerde waak- en werkhond in politie- en veiligheidsdiensten. Dat wil zeggen dat de Rottweiler wordt ingezet op elke plaats waar een bepaald niveau van autoriteit van de hond wordt verlangd. Hij wordt ook nog steeds ingezet als herdershond. Zonder veel beweging en een strenge training zijn Rottweilers niet ideaal als gezins- en vrijetijdshond. Als sportieve kameraad van een actief baasje en met voldoende mentale uitdaging, bijvoorbeeld bij speurtrainingen, is een Rottweiler echter een uitstekende metgezel.

Rottweiler honden

Geïnteresseerd in Rottweiler honden? Dierenplezier staat bekend om hun grote aantal puppies en breed gamma.
U bent altijd welkom in onze winkel in Boechout, waar u keuze hebt uit pups van ongeveer 40 verschillende rassen.
Naast onze specialiteiten (Chihuahua, Mops en Shar-pei puppies) hebben wij nog een zéér uiteenlopend gamma van andere puppy’s.

Aarzel niet ons te contacteren op +32 474 64 01 39 of via ons contactformulier.

Meer info over Rottweilers

Ras

Ras

Voeding

Voeding

Verzorging

Verzorging