Rottweiler Verzorging

 


rottweiler

Door de korte vacht van een Rottweiler hoeft hij niet dagelijks geborsteld te worden. Het is belangrijk om zijn vacht één keer per week een grondige borstelbeurt te geven, zodat uw Rottweiler er mooi en verzorgd blijft uitzien. Dit ras ruit twee keer per jaar, daarom moet u rekening houden met de “zwerfharen” in uw huis.

Daarnaast is het raadzaam om hem te voorzien van normale verzorging. Het schoonhouden van de ogen van uw Rottweiler, oren en tanden is belangrijk, evenals het onderhouden van zijn nagels. Het duurt niet lang als u weet hoe u dit regelmatig moet onderhouden.

U dient wel rekening te houden met een aantal typische gezondheidsproblemen bij dit ras. U moet bijvoorbeeld rekening houden met maagtorsie (omdraaien van de maag), een aantal aangeboren hartproblemen. In eerste instantie is er niet veel aan te doen. Desondanks is het steeds aangeraden om uw Rottweiler goed in de gaten te houden en indien u iets opmerkt naar de dierenarts te gaan. Daarnaast kan het geen kwaad om hem regelmatig te laten controleren.

Rottweiler honden

Geïnteresseerd in Rottweiler honden? Dierenplezier staat bekend om hun grote aantal puppies en breed gamma.
U bent altijd welkom in onze winkel in Boechout, waar u keuze hebt uit pups van ongeveer 40 verschillende rassen.
Naast onze specialiteiten (Chihuahua, Mops en Shar-pei puppies) hebben wij nog een zéér uiteenlopend gamma van andere puppy’s.

Aarzel niet ons te contacteren op +32 474 64 01 39 of via ons contactformulier.

Meer info over Rottweilers

Ras

Ras

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter