Socialisatie van Engelse Bulldog pups

De Engelse Bulldog

De Engelse Bulldog staat in de top 10 van meest populaire hondenrassen. Niet voor niets: de bulldog is een lieve, trouwe, stabiele gezinshond. Een rashond die erg hecht aan vaste gewoontes. Dit geldt voor goede gewoontes, maar ook voor slechte. Daarom is een goede socialisatie juist bij de eigenzinnige Engelse Bulldog heel belangrijk.

Socialisatie vanaf 8 weken

Pups van de Engelse Bulldog blijven tot ongeveer 8 weken bij hun moeder. Een goede fokker zorgt voor de eerste socialisatie, door de pups in het gezin te laten wennen aan mensen en geluiden, zoals de televisie en de deurbel. Als het tijd wordt om op eigen poten te gaan staan zijn de eerste maanden cruciaal. Zonder goede socialiatie in die periode is de kans groot dat de bulldog gedragsproblemen ontwikkelt. Laat de pup daarom kennis maken met veel verschillende mensen, dieren en situaties. Bouw het rustig op en zorg dat alle ervaringen positief zijn. Puppy’s kunnen al met 8 weken naar puppycursus. Ervaren kynologen bieden support en geven training die aansluit bij de leeftijd en mogelijkheden van de hond.

Socialisatie vanaf 3 maanden

Vanaf een week of 12 kunt u uw pup eenvoudige commando’s gaan leren, zoals ‘zit’. Met een maand of 6 is de bulldog klaar voor het pittigere trainingswerk. Met andere honden en bazen een hondencursus volgen blijft raadzaam. Het is een goed moment om bewust samen bezig te zijn met training en socialisatie van de hond. Essentieel bij alle vormen van opvoeding is een rustige en consequente aanpak. Engelse Bulldogs zijn erg gevoelig voor stemgebruik en -verheffingen en verzetten zich tegen een harde aanpak. Tenslotte geldt ook hier dat geduld loont: De Engelse Bulldog is geen snelle leerling, maar wat is aangeleerd wordt niet snel meer vergeten!

Lees meer over de Engelse Bulldog