Spelen met de Engelse Bulldog

De Engelse Bulldog lijkt een slome, langzame hond. Maar niets is minder waard!

De Engelde Bulldog werd vroeger gefokt als bewakingshond, jachthond en stierenbijter. Tegenwoordig wordt de Engelse Bulldog gefokt als gezinshond, maar de raseigenschappen van vroeger zijn nog steeds aanwezig.

Hierop kun je met het spelen met de Engelse Bulldog op inspelen. Vooral spelletjes waar het zoeken en speuren aan bod komen is uitstekend geschikt voor de Engelse Bulldog. Verstop snoepjes, koekjes, stukjes worst of kaas in huis of buiten en laat je hond ze zoeken. Naarmate je dit spelletje vaker speelt, zal je Engelse Bulldog de traktaties steeds sneller vinden. De traktatie is de ultieme beloning na dit leuke spelletje.

Gezien ze ook gefokt zijn als stierenbijter zijn trekspelletjes ook erg leuk om te doen. Let er wel op dat je zelf niet loslaat en altijd ‘wint’. Sommige honden kunnen het als dominant ervaren om te winnen. De hond mag ook niet in iets anders bijten dan het trekspeeltje, dus niet in je kleding of handen. Leer je Engelse Bulldog ook om het speeltje los te laten op commando. In het begin kun je bijvoorbeeld ruilen met een lekkernij.

Met een beetje fantasie kun je erg leuke spelletjes bedenken. Bijvoorbeeld een tennisbal in een oude sok, een aantal bekertjes waar onder één een lekkernij ligt et cetera.

Doordat Engelse Bulldoggen een platte snuit hebben, kunnen ze ademhalingsproblemen krijgen bij warm weer of teveel activiteit. Zorg dus altijd voor vers water en genoeg afkoeling. Bij hoge temperaturen moet je echt rekening houden dat er niet teveel gespeeld kan worden.

Lees meer over de Engelse Bulldog