Amerikaanse Stafford

De Amerikaanse Stafford hond is zeer intelligent en leergierig. Ondanks dat sommigen zeggen dat het een agressieve hond is, is de Amerikaanse Stafford hond juist heel gehoorzame en een gevoelige gezinshond. Het gevoelige karakter van de hond vraagt om een goede opvoeding. Een Amerikaanse Stafford vangt namelijk heel gemakkelijk subtiele uitingen op, waardoor de kans op foutief aangeleerde dingen groter wordt. Als je nog geen hondenervaring hebt, is deze hond daarom minder geschikt.

Zoals gezegd zijn Amerikaanse Stafford honden echte gezinshonden. Ze zijn lief en heel zorgzaam. Ook kunnen ze goed met kinderen omgaan. De Amerikaanse Stafford is een echte mensenvriend, maar weet heel goed wie zijn baasje is. Is zijn baasje weg, dan zal hij de andere gezinsleden beschermen.

Geschiedenis

De geschiedenis van Amerikaanse Stafford(shire) honden is vrij ingewikkeld. Hij is de achterneef van de American Pitbull Terrier en de achterneef van de Staffordshire Bull Terrier. Men begon met fokken om betere gevechtshonden te krijgen, maar na verloop van tijd was het de bedoeling om een rustige en trouwe gezinshond te krijgen. Uiteindelijk is zo de Amerikaanse Stafford(shire) hond ontstaan uit de Bulldog en de Terrier.

Aan deze geschiedenis heeft hij zijn krachtige postuur te danken. In verhouding tot de grootte van zijn lichaam ziet de Amerikaanse Stafford hond er zeer krachtig uit. Een korte glanzende vacht, stevig gespierd en atletisch gebouwd.

Amerikaanse Stafford honden te koop

Ben je op zoek naar een Amerikaanse Stafford puppy? Bij Dierenplezier in Boechout komen regelmatig nieuwe nestjes met puppies binnen. Houd de website in de gaten of kom eens langs in onze hondenkennel te Boechout (Antwerpen).

Meer over de Amerikaanse Stafford

Verzorging

Verzorging

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter