Amerikaanse Stafford Verzorging

 


Amerikaanse Stafford hond

Verzorging van een Am-Staff

De Amerikaanse Stafford is een robuust ras dat een levensverwachting heeft van ongeveer 12 jaar. Wel moet er goed worden opgelet voor bepaalde erfelijke genetische ziekten. De meest ernstige daarvan is cerebellaire abiotrofie. Bij deze ziekte vindt er een degeneratie van de cerebellaire cortex en delen van de hersenen plaats. De eerste symptomen uiten zich in de vorm van ataxie, een gebrekkige coördinatie en moeite met vrije bewegingen. De Amerikaanse Stafford is bovendien ook erg gevoelig voor heupdysplasie, een erfelijke misvorming van het heupgewricht. Deze aandoening veroorzaakt pijn, ontsteking, (osteo)artritis en kan uiteindelijk zelfs leiden tot verlamming.

De Amerikaanse Stafford hebben een korte en glanzende vacht in vrijwel bijna alle kleuren. Alle vachtkleuren worden geaccepteerd: eenkleurig, veelkleurig of bont. Toch ziet men in het officiële klassement meer dan 80% wit, leverkleurig en combinatie black en tan liever niet. De meest voorkomende kleuren van de Amerikaanse Staffords zijn rood, beige en gestroomd, vaak met enkele witte vlekken. De korte vacht is strak en voelt redelijk ruw aan. Dode en losse haren worden af en toe best met een rubberen borstel uit de vacht verwijderd. Verder is er weinig vachtverzorging nodig.

Amerikaanse Stafford pups te koop

Ben je op zoek naar een Amerikaanse Stafford pup? Bij Dierenplezier in Boechout komen regelmatig nieuwe nestjes met puppies binnen. Houd de website in de gaten of kom eens langs in onze hondenkennel te Boechout (Antwerpen).

Meer over de Amerikaanse Stafford

Ras

Ras

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter