Amerikaanse Stafford Karakter

 


Amerikaanse Stafford hond

Opvoeding

De Amerikaanse Stafford combineert zijn brute kracht van een Bulldog met de behendigheid van een Terriër. De Am-Staff is een vastberaden, volhardende, snelle, reactieve en onwankelbare hond. Ze zijn zijn heel loyaal, hebben een groot uithoudingsvermogen en zijn doorgaans erg dapper.
De American Stafford kan heel koppig, onstuimig en onafhankelijk overkomen, maar bouwt met zijn baasje al snel een trouwe en aanhankelijke band op. Verder is de Am-Staff een goede waakhond. Amerikaanse Staffords zijn intelligente en welwillende dieren die snel en graag leren, en genieten van de positieve aandacht van zijn baasje.
Amerikaanse Staffords hebben baat bij een rustige eigenaar en zachte (maar consequente) aanpak, die een mooi evenwicht biedt voor hun eigen onstuimige karakter en energieke – soms brute manier – van bewegen en omgang.

Ze zijn erg lief voor kinderen, en zullen ook andere gezinsgenoten, huisdieren en zelfs katten aanvaarden, als ze er op vroege leeftijd op een aangename wijze mee kunnen kennismaken. Een Am-Staff zal hen, zijn gezin en thuis dan goed bewaken en een hechte onlosmakelijke band vormen.
Aangezien deze Staffords al snel erg sterk worden, is het belangrijk dat ze vanaf jonge leeftijd met discipline en duidelijke grenzen (wat kan, wat kan niet) worden opgevoed. Ze moeten zo jong mogelijk leren om niet te trekken aan de riem tijdens het wandelen. Ook moet snel en kordaat worden aangegeven dat happen en opspringen bij mensen niet hoort. Daartegenover is het van uitermate belang dat ze voldoende andere gezonde uitlaatkleppen krijgen om hun bijtdrang en jachtinstinct op uit te oefenen (speeltjes, kauwmaterialen, snuffelwandelingen).

Amerikaanse Stafford pups te koop

Ben je op zoek naar een Amerikaanse Stafford pup? Bij Dierenplezier in Boechout komen regelmatig nieuwe nestjes met puppies binnen. Houd de website in de gaten of kom eens langs in onze hondenkennel te Boechout (Antwerpen).

Meer over de Amerikaanse Stafford

Ras

Ras

Verzorging

Verzorging

Voeding

Voeding