Beauceron

Herkomst

De Beauceron zijn geschiedenis is nauw verbonden met het schapen hoeden in Frankrijk. Als gevolg van de industrialisering, werd het steeds minder gebruikelijk om schapen te houden en dus werd de Beauceron ingezet op de boerderij om als betrouwbare waakhond zijn boerderij te bewaken en verdedigen.

De beauceron hond is een forse, stevig gebouwde hond tussen de 65 en 70 cm. Hij werd voornamelijk gebruikt om de kudden te beschermen tegen wolven, maar bleek in de Eerste Wereldoorlog ook een goede ijlbode. De Franse politie zet de Beauceron hond nog vaak in als speurhond en/of politiehond.

Beauceron honden zijn schrander en zeer oplettend en ze hebben bovendien zeker geen gebrek aan zelfbewustzijn. Ze hebben een uitstekend uithoudingsvermogen en zijn bestand tegen allerlei weersituaties. Als alerte en op-de-baas-gerichte hond heeft hij het karakter van een herdershond. De Beauceron hond is een intelligente en gehoorzame hond die een goede kompaan vormt. Ze worden ook wel de Franse Herder genoemd.

Omdat de Beauceron hond een herdershond is, is hij goed af te richten. Ze zijn kindvriendelijk en uiterst waaks.

Beauceron hond kopen

Op zoek naar een Beauceron hond? Bij Dierenplezier hebben we regelmatig een nestje met Beauceron puppies. Houd onze website in de gaten of kom eens langs in onze hondenkennel in Boechout (Antwerpen).

U bent altijd welkom in onze winkel in Boechout, waar u keuze hebt uit pups van ongeveer 40 verschillende rassen.

Naast onze specialiteiten (Chihuahua, Mops en Shar-pei puppies) hebben wij nog een zéér uiteenlopend gamma van andere puppy’s.

Aarzel niet ons te contacteren via info@dierenplezier.info, op +32 474 64 01 39 of via ons contactformulier.

Meer over de Beauceron

Verzorging

Verzorging

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter