Berner Sennen

Geschiedenis van de Berner Sennen

Berner refereert naar de stad Bern in Zwitserland. Sennen betekent boerin in de Alpen. De Berner Sennen is dus een krachtige berghond uit Zwitserland. Hij sierde vroeger de boerderijen als drijver van het vee en diende ook vaak als waakhond en trekhond.
Ook vandaag nog wordt de Berner Sennen vaak als drijf- of waakhond gebruikt. Al maakt hij al een tijdje zijn intrede in het gezin.

Karakter van de Berner Sennen

Als je op zoek bent naar een waakzame hond die ook goed om kan met kinderen, dan is de Berner Sennen een zeer goede keuze. De Berner Sennen is immers een zeer goede en beheerste waakhond. Hij beperkt zijn bescherming tot zijn gezin en het eigen territorium. De Berner Sennen is van nature zeer rustig en grijpt enkel in waar het nodig is.
Op zich is de Berner Sennen zeer zelfstandig door de taken waar hij voor gefokt is, maar dit kan ook leiden tot eigenwijsheid. Hij heeft dus een consequente training nodig.

De Berner Sennen is een zeer aangename familiehond. Hij is zeer aanhankelijk aan zijn vertrouwde personen.

Kenmerken van de Berner Sennen

De Berner Sennen staat bekend om zijn driekleurig, lang haar. Hij is iets groter dan de gemiddelde hond en heeft krachtige en stevige ledematen. Een ideale kameraad om mee te stoeien dus.

Vanwege de weinige genetische variaties kunnen erfelijke ziektes vaker voorkomen. Helaas wordt de Berner Sennen soms ook getroffen door verschillende vormen van kanker.
Nierproblemen kunnen grotendeels worden voorkomen door de hele dag door vers drinkwater te voorzien.

Interesse in een Berner Sennen?

Wens jij een trouwe, waakzame knuffelhond? Kom dan zeker eens kijken naar Berner Sennen pups en laat je hart meteen stelen. Neem ook eens een kijkje in ons uitgebreide puppygamma.

Onze kennel heeft trouwens een nationale erkenning (HK 14102586). Al onze pups hebben een uitstekende gezondheid. Je kan bij ons dus met een gerust hart een Berner Sennen puppy kopen. Alle puppies staan onder continu toezicht van onze dierenarts, ze worden ook ontwormd en ingeënt tegen de meeste virale ziektes.

Indien je nog vragen hebt over onze Berner Sennen pups of andere puppies, contacteer ons vrijblijvend.

Lees meer over de Berner Sennen

Verzorging

Verzorging

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter