Berner Sennen Karakter

 

De Berner sennenhond is van Zwitserse afkomst en werd er vooral gefokt als veehoeder. Hij is een een grote, krachtig gebouwde berghond met een waakzaam en beheerst karakter.

Karaktertrekken

Wie een Berner Sennen pup in huis haalt, is overtuigd van zijn mooie karaktertrekken. Ten opzichte van zijn eigen mensen is hij aanhankelijk en onderdanig. De combinatie met kinderen moet zeker lukken, op voorwaarde dat ook zij lieftallig met hem omgaan. Hij is ook verdraagzaam tegenover soortgenoten en andere dieren. De hond is erg leergierig, behendig en gehoorzaam.Hij zal zich prima weten af te richten op een hondentraining. Voorwaarde is wel dat dit samen gaat met een consequente opvoeding die in alle kalmte en evenwichtigheid gebeurd. Hij is best gevoelig voor druk en wenst niet hardhandig aangepakt te worden. De Berner Senner zal vlugger reageren op een vriendelijke en uitnodigende houding.

Aandacht

Ondanks zijn imposante uiterlijk en evenwichtige blik, zal deze hond uw aandacht vragen. Hij neemt stemmingen en gemoedstoestanden van zijn baasje vlug over. Ook houdt hij zijn gezin graag samen. Hij voelt zich vlug als één van de gezinsleden, indien er ook aardig met hem wordt omgegaan. Het waakzame beperkt zich tot zijn eigen familie. Wie op bezoek komt wordt besnuffeld, maar niet afgeblaft. Alleen thuis, neemt hij wel de rol van waakhond over.

Ruimte

De Berner Senner zal niet aarden in een kleine ruimte. Hij moet kunnen vrij rondlopen en bewegen. Niet dat hij zo sportief is, maar voldoende bewegen is een must voor deze grote hond. Zij houden erg van een deugddoende wandeling met het baasje. Deze hond is erfvast. Dit betekent dat hij geen natuurlijk zwerfinstinct heeft. Hij loopt zelden ver weg, beschermt zijn territorium en heeft ook geen behoefte om te jagen. Deze hond kunt u probleemloos thuis of in de auto een tijdje alleen laten.

Meer over de Berner Sennen

Ras

Ras

Voeding

Voeding

Verzorging

Verzorging