Berner Sennen Voeding

 

Welke voeding geeft u het best aan een Berner Sennen? Wat eet een puppy en zijn voedingssuplementen nodig?

De hond als puppy

Het is verstandig om de voedingsadviezen van de fokker op te volgen. Wat de puppy bij hem kreeg, geeft u best verder. Zelf experimenteren is onverstandig want voeding heeft zijn kwaliteit nodig. Geef uw hond compleet voer. De bekende merken, zij het nu brokken of nat voer, zijn compleet en veilig. Zet wel kommetjes water. Vooral bij droogvoer die slecht voor 10% uit vocht bestaat, is dit heel belangrijk. Vanaf drie maand kunt u overschakelen naar volwassen voer. Sommige fokkers zijn voorstander van verse maaltijden omdat dit, volgens hen, op langer termijn gezonder is. Dit valt uiteraard niet tegen te spreken, op voorwaarde dat de verse voeding een perfecte mix is van vlees en andere voedingsstoffen.(vitamine C, E, Calcium)

De volwassen hond

Hoe groot uw hond wordt ligt genetisch vast en wordt niet bepaald door zijn voeding. Wel dient u op te letten dat een Berner Sennen niet te zwaar wordt. Het eerste jaar voedt u hem beter niet overdadig. Een te hoog gewicht legt te veel druk op de gewrichten.

Supplementen

In principe dient u niets toe te voegen aan de voeding. In complete voeding zitten alle nodige voedingsstoffen die nodig zijn. Supplementen kunnen de voeding uit balans halen. Geef alleen iets extra’s als de dierenarts dit voorschrijft. Dit kan naar aanleiding van een ziekte of een vastgesteld tekort. Om het gebit in optimale conditie te houden, kunt u de Berner Sennen laten kauwen op botten of kluiven.

Meer over de Berner Sennen

Ras

Ras

Verzorging

Verzorging

Karakter

Karakter