Bordeaux Dog

De Bordeaux Dog of Dogue de Bordeaux is één van de oudste rassen in Frankrijk. Het ras is verwant met de dog van de oudheid, namelijk de Molosser. Er zijn aanwijzingen dat er veel gevechten werden gehouden tijdens de Middeleeuwen met dit type doggen in Frankrijk onderling, maar ook tussen de honden en andere dieren zoals beren, stieren en zelfs leeuwen.

Later werden deze Dogs de slagershonden van Bordeaux, die de verscheidene kudden naar de slachtbank moesten begeleiden en verdedigen tegen aanvallen van roofdieren zoals wolven. Daarnaast werden ze ook ingezet in de jacht op wilde zwijnen. Vandaag de dag wordt de Bordeaux dog nog vaak ingezet als waak- en beschermhond.

Het zijn moedige honden die zich aan hun baasje hechten. Bordeaux dogs zijn bovendien compact en gespierd en wekken doorgaans schrik op. Ze hebben hangende, driehoekige oren en worden ongeveer 65 centimeter groot. Ze hebben een korte vacht met een apricot kleur.
Het zijn ook rustige dieren waardoor ze goed overweg kunnen met kinderen.
Er bestaat ook een variant op de Bordeaux dog: de Doguin. Deze is beweeglijker maar wel een beetje kleiner.

Bordeaux Dog hond kopen

Geïnteresseerd in bordeaux dog pups? Dierenplezier staat bekend om hun grote aantal puppies en breed gamma.
U bent altijd welkom in onze winkel in Boechout, waar u keuze hebt uit pups van ongeveer 40 verschillende rassen.
Naast onze specialiteiten (Chihuahua, Mops en Shar-pei puppies) hebben wij nog een zéér uiteenlopend gamma van andere puppy’s.

Aarzel niet ons te contacteren op +32 474 64 01 39 of via ons contactformulier.

Meer over de Bordeaux Dog

Verzorging

Verzorging

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter