Bordeaux Dog Karakter

 

bordeaux dog

Karakter van de Bordeaux Dog

Hoewel de Bordeaux Dog een verleden heeft als vechthond, is hij een typische Dog, die naar zijn naaste omgeving en gezin toe erg lief en vriendelijk is. Tegelijkertijd blijft hij wel waakzaam en bereid om zijn leven voor zijn “mensen” te geven.

Aangezien deze Dogs al op jonge leeftijd sterk worden, moeten ze vanaf het begin consequent en goed worden opgevoed. Zo groeien ze op tot aangename, rustige familiehonden. Ze hebben zeker baat bij een zachte aanpak, aangezien ze erg gevoelig zijn van aard en enorm reageren op intonatie en lichaamstaal. Op jonge leeftijd zijn ze nogal onstuimig, maar erg kalm en beheerst vanaf dat ze een volwassen leeftijd bereikt hebben. Dan zijn ze ook erg goed met kinderen en bouwen ze een hechte band op met hun gezin.

De Bordeaux Dog heeft nood aan voldoende uitdaging en activiteit, zeker op jonge leeftijd. Als deze honden op jonge leeftijd en in hun vroege jeugd veel (positieve) indrukken en ervaringen opdoen en een evenwichtig stabiel karakter ontwikkelen, kunnen ze een fijne relatie en omgang aangaan met andere huisdieren. Naar andere honden toe kunnen de honden nogal weerbarstig zijn.

De Bordeaux Dog is niet graag alleen, zeker niet voor langere periodes. Deze Dogs zijn dus zeker niet geschikt om in een hok, kennel of buitenren te laten. Dit ras stamt af van oeroude jachthonden, de typische instincten blijven dus aanwezig en ook deze honden gaan graag speuren en wandelen.

Bordeaux Dog hond kopen

Geïnteresseerd in bordeaux dog pups? Dierenplezier staat bekend om hun grote aantal puppies en breed gamma.
U bent altijd welkom in onze winkel in Boechout, waar u keuze hebt uit pups van ongeveer 40 verschillende rassen.
Naast onze specialiteiten (Chihuahua, Mops en Shar-pei puppies) hebben wij nog een zéér uiteenlopend gamma van andere puppy’s.

Aarzel niet ons te contacteren op +32 474 64 01 39 of via ons contactformulier.

Meer over de Bordeaux Dog

Ras

Ras

Voeding

Voeding

Verzorging

Verzorging