Bordeaux Dog Verzorging

 

bordeaux dog

De Bordeaux Dog is een robuuste hond die best tegen een stootje kan. Toch is het ras gevoelig aan een aantal medische aandoeningen.

Zo neigt dit ras last te hebben van epilepsie, glomerulonefropatie, heupdysplasie, artrose, bepaalde oogziekten en hartaandoeningen. Hun uitgesproken brede kaken hebben ook het defect van lagere onderkaak breder en het niveau van de bovenkaak overschrijdend. Ze hebben verder ook wel eens last van hyperkeratose van de pads of nasoplantaire keratoderma, een pathologie die wordt gekenmerkt door een verdikking van de huid in de pads. Scheurtjes en bloedingen die daardoor kunnen optreden, gaan gepaard met pijn.

Het is daarom belangrijk om regelmatig uw Bordeaux Dog te laten testen voor deze typische ziekten en op controle te gaan bij een dierenarts.

Verzorging van de Bordeaux Dog

Zoals alle grote honden groeit de Bordeaux Dog erg snel en verbruikt hij dan veel energie om een sterk gestel op te bouwen. Laat jonge Bordeaux Dogs zich dus niet te veel uitputten en plan voldoende rust in voor hen. Ook brute draai- en stopbewegingen zijn best te vermijden, aangezien hun groeischijven tot 3 jaar nodig hebben om volledig volgroeid te zijn. Let ook op een goede evenwichtige voeding aangepast aan dit grote hondenras.

De vacht heeft niet overdreven veel aandacht nodig, en mag geborsteld worden tijdens de ruifperiode. De plooien en rimpels op de snuit moeten, indien nodig, goed gereinigd worden zodat huidinfecties uitblijven. Ook als de hond geen gezondheidsproblemen vertoont, blijft het uiteraard belangrijk om minstens jaarlijks met uw dier op controle te gaan bij een dierenarts.

Bordeaux Dog hond kopen

Geïnteresseerd in bordeaux dog pups? Dierenplezier staat bekend om hun grote aantal puppies en breed gamma.
U bent altijd welkom in onze winkel in Boechout, waar u keuze hebt uit pups van ongeveer 40 verschillende rassen.
Naast onze specialiteiten (Chihuahua, Mops en Shar-pei puppies) hebben wij nog een zéér uiteenlopend gamma van andere puppy’s.

Aarzel niet ons te contacteren op +32 474 64 01 39 of via ons contactformulier.

Meer over de Bordeaux Dog

Ras

Ras

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter