Bouvier

 


bouvier

Herkomst

De Bouvier is een relatief nieuw hondenras dat Vlaamse roots heeft. Het was oorspronkelijk een veedrijver en hiervan komt dan ook hun naam: Boeuf is Frans voor Rund. In 1922 werd de Bouvier des Flandres als ras erkend.

Door zijn goede neus is het een hond die vaak wordt ingezet als reddingswerker. Het zijn zelfstandige honden die een kalm en rustig karakter hebben. Eens hij gesocialiseerd is, is hij perfect geschikt als gezinshond. De training verloopt best op een duidelijke maar toch nog steeds vriendelijke manier.

De Bouvier heeft een ruwe vacht maar heeft niet veel verzorging nodig. Hij moet een paar keer per jaar naar het trimsalon maar je hoeft hem maar 1 keer per week te borstelen.

Bouvier hond kopen

Op zoek naar een Bouvier hond? Bij Dierenplezier hebben we regelmatig een nestje met Bouvier puppies. Houd onze website in de gaten of kom eens langs in onze hondenkennel in Boechout (Antwerpen).

U bent altijd welkom in onze winkel in Boechout, waar u keuze hebt uit pups van ongeveer 40 verschillende rassen.

Naast onze specialiteiten (Chihuahua, Mops en Shar-pei puppies) hebben wij nog een zéér uiteenlopend gamma van andere puppy’s.

Aarzel niet ons te contacteren via info@dierenplezier.info, op +32 474 64 01 39 of via ons contactformulier.

Meer over de Bouvier

Verzorging

Verzorging

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter