Bouvier Verzorging

 


bouvier

Verzorging van de Bouvier

Het losse haar van de Bouvier blijft meestal in zijn vacht zitten. Om klitten te voorkomen, moet het minstens twee keer per week grondig worden gekamd. Bouviers met de oorspronkelijke ruwe vacht moeten twee tot drie keer per jaar worden geplukt. Met een zachte, langere vacht is plukken niet meer haalbaar, dus moet hij ten minste vier keer per jaar worden geschoren.

Het knippen met een tondeuse moet zoveel mogelijk worden vermeden.
De baard en snor van de Bouvier groeien snel vuil en moeten dagelijks gekamd en schoongemaakt worden. Verwijder ook de lange haren tussen de tenen. Controleer de oren, tanden en nagels tijdens het kammen.

De natuurlijke vachtstructuur van de Bouviers maakt hen bij uitstek geschikt om buiten te leven. Hun ondervacht is sterk isolerend, en hun bovenvacht stoot water af. Het is mogelijk om deze honden een deel van de dag in een kennel te houden, maar houd er rekening mee dat ze nog steeds veel verzorging van hun baasjes nodig hebben, evenals beweging en afwisseling.

Aandoeningen

Heupdysplasie is de meest voorkomende ziekte bij Bouviers. Bij deze aandoening is het heupgewricht niet correct gevormd. Omdat de ziekte erfelijk is, is het van belang om bij een bezoek aan een fokker te informeren naar de gezondheid van de ouders.
Verder is glaucoom een mogelijkheid. Dit is een verhoging van de oogdruk die, in het ergste geval, kan leiden tot blindheid. Ook dit is een erfelijke aandoening.
De winderigheid van de hond is een mogelijk vervelend kwaaltje, hoewel deze meestal geen grote gevolgen heeft voor de gezondheid.

Bouvier hond kopen

Op zoek naar een Bouvier hond? Bij Dierenplezier hebben we regelmatig een nestje met Bouvier puppies. Houd onze website in de gaten of kom eens langs in onze hondenkennel in Boechout (Antwerpen).

U bent altijd welkom in onze winkel in Boechout, waar u keuze hebt uit pups van ongeveer 40 verschillende rassen.

Naast onze specialiteiten (Chihuahua, Mops en Shar-pei puppies) hebben wij nog een zéér uiteenlopend gamma van andere puppy’s.

Aarzel niet ons te contacteren via info@dierenplezier.info, op +32 474 64 01 39 of via ons contactformulier.

Meer over de Bouvier

Ras

Ras

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter