Chow Chow

De Chow Chow of Chinese keeshond zou ondertussen al zo’n 3.000 tot 4.000 jaar oud zijn. Deze honden zijn zeer speciaal en je kan ze makkelijk herkennen aan hun haren, donkerblauwe tong en tandvlees waardoor ze zich onderscheiden van alle andere hondenrassen.

Geschiedenis van de Chow Chow hond

De Chow Chow is een oeroude rashond met een zeer lange historiek. Drieduizend jaar geleden werd deze hond met de Nomaden uit Siberië naar China gebracht. Later werden deze nomaden boeren en de Chow Chow werd ingezet voor verschillende doeleinden: jachthond, waakhond en gezelschapshond.

In sommige delen van China werd deze hond waarschijnlijk ook gefokt voor zijn pels en waarschijnlijk werd ook het hondenvlees verkocht als delicatesse. Bij ons werd deze hond min of meer bekend vanaf het begin van de negentiende eeuw.

Chow Chow karakter

De Chow Chow kent eigenlijk maar een baas, en is afstandelijk ten op zicht van andere mensen die hij niet kent. Het zijn zeer dominante honden dus hebben ze nood aan een dominante baas. Deze honden zijn zeer intelligent alleen moet je tijdig starten met de opleiding, daarnaast zullen ze nooit echt luisteren omdat ze een sterke eigen wil hebben.

Chow Chow pups te koop

Je wilt een Chow Chow pup kopen? Geen probleem op onze website kan je alvast de foto’s van onze puppies raadplegen. Zo zie je meteen of er wel een Chow Chow puppie is die bij je past. Natuurlijk kan je ook altijd eens langskomen in onze kennel om alle pupjes van dichtbij te bewonderen.

Chow Chow fokker

Een eerlijke en betrouwbare Chow Chow fokker vinden is niet gemakkelijk. Dierenplezier is een hondenkennel met een nationale erkenning (HK 14102586)!

Al onze Chow Chow pups hebben een uitstekende gezondheid. Je kan bij ons dus met een gerust hart een Chow Chow puppy kopen. Alle puppies staan onder continu toezicht van onze dierenarts, ze worden ook ontwormd en ingeënt tegen de meeste virale ziektes.

Indien je nog vragen hebt over onze Chow Chow pups of andere puppies, contacteer ons vrijblijvend.

Meer over de Chow Chow

Verzorging

Verzorging

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter