Chow Chow Verzorging

 

chow chow pup te koopVerzorging van de Chow Chow

De leeuwenmanen van de Chow Chow moeten verzorgd worden: bezitters van de langharige chowchows moeten ten minste twee tot drie keer per week de borstel gebruiken. Vier keer per week is zelfs nog beter. Het is aan te raden om één keer per week grondig te borstelen en één keer per dag minder intensief. Vooral achter de oren en bij de halskraag kan de vacht makkelijk gaan klitten.

In bad doen moet je vermijden, behalve als jouw viervoeter zodanig vies is dat men het er niet uit kan kammen. Sommige chowchow-fans raden een maandelijks bad echter aan. Als je de chowchow in bad doet, kun je het beste een milde hondenshampoo, bijvoorbeeld met kamille gebruiken. Daardoor is de kans op allergieën kleiner.

In de zomer moet je in de warmere periodes letten op de plek waar de huid en de staart met elkaar in aanraking komen. Hier kunnen snel huidirritaties ontstaan. De kortharige variant is makkelijker te verzorgen. Verzorgingsproducten kunnen bijdragen aan een mooie en gezonde vacht.

Chow Chow fokker

Een eerlijke en betrouwbare Chow Chow fokker vinden is niet gemakkelijk. Dierenplezier is een hondenkennel met een nationale erkenning (HK 14102586)!

Al onze Chow Chow pups hebben een uitstekende gezondheid. Je kan bij ons dus met een gerust hart een Chow Chow puppy kopen. Alle puppies staan onder continu toezicht van onze dierenarts, ze worden ook ontwormd en ingeënt tegen de meeste virale ziektes.

Indien je nog vragen hebt over onze Chow Chow pups of andere puppies, contacteer ons vrijblijvend.

Meer over de Chow Chow

Ras

Ras

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter