Chow Chow Karakter

 

chow chow pup te koopKarakter van de Chow Chow

Vaak zegt men dat een Chow Chow qua karakter eerder lijkt op en kat dan op een hond. Wat wordt daarmee bedoeld? De viervoeters zijn bijna niet onderdanig. In plaats daarvan hebben ze een dikkop. Tegenover vreemden en andere honden zijn ze vaak agressief. Als een vreemde of een hond zich op het grondgebied van de Chow Chow bevindt, kan deze angstaanjagend worden.

Het fundamentele wantrouwen tegenover vreemden en het territoriaal gedrag maken de Chow Chow tot een geschikte waakhond. Bij een gebrekkige opvoeding kunnen ze als waakhond of bij de ontmoeting met andere honden erg agressief worden en moeilijk te beheersen zijn. Vooral bij honden van hetzelfde geslacht kan dit problematisch zijn, vooral bij andere Chow Chows. Bij de ontmoeting met kleinere honden is voorzichtigheid geboden, omdat dit het jachtinstinct van de Chow Chow kan aanwakkeren. Een vroege socialisatie is bij dit ras dus dringend noodzakelijk.

De “Leeuwenhond” is een gezellige viervoeter die rust en gelatenheid uitstraalt. Loslopen is door het jachtinstinct van het ras niet bij elke Chow Chow mogelijk. Ook is het niet altijd zeker dat de hond zal luisteren.

Chow Chow fokker

Een eerlijke en betrouwbare Chow Chow fokker vinden is niet gemakkelijk. Dierenplezier is een hondenkennel met een nationale erkenning (HK 14102586)!

Al onze Chow Chow pups hebben een uitstekende gezondheid. Je kan bij ons dus met een gerust hart een Chow Chow puppy kopen. Alle puppies staan onder continu toezicht van onze dierenarts, ze worden ook ontwormd en ingeënt tegen de meeste virale ziektes.

Indien je nog vragen hebt over onze Chow Chow pups of andere puppies, contacteer ons vrijblijvend.

Meer over de Chow Chow

Ras

Ras

Voeding

Voeding

Verzorging

Verzorging