(Dwerg)Pincher

Pincher honden (of dwergpincher honden) stammen oorspronkelijk af van de grote Duitse Pincher. Deze Pincher hond werd vroeger gebruikt in de bestrijding van ratten. Vooral boeren gebruikten deze honden in hun stallen waar het ongedierte soms voor veel overlast kon zorgen.

De Pincher hond was tot het begin van de twintigste eeuw vooral populair in Duitsland en Scandinavië. Pas in de jaren vijftig en zestig werd de dwergpincher hond ook bekend in de rest van Europa.

(Dwerg)Pincher honden zitten vol energie en zijn erg temperamentvol. Ze zijn heel aanhankelijk en maken het hun baasje graag naar de zin door hem te beschermen. Pincher honden zijn daarom heel goede waakhonden.

Tijdens de opvoeding is het belangrijk er voor te zorgen dat de Pincher hond sociaal wordt opgevoed met voldoende training. Op die manier wordt het een lieve hond die zeer trouw is aan zijn baas. Een echte gezelschapshond dus.

(Dwerg)Pincher hond kopen

Ben je op zoek naar een pincher of misschien liever de kleine variant: een dwergpincher? Bij Dierenplezier hebben we regelmatig nieuwe nestjes van Pincher puppies en dwergpincher pups. Houd de website in de gaten of kom eens langs in onze winkel in Boechout.

Meer info over (Dwerg)Pincher

Karakter

Karakter

Voeding

Voeding

Verzorging

Verzorging