(Dwerg)Pincher Voeding

 

Pincher hondenVoeding voor een (Dwerg)Pincher

Ongeacht het ras, alle honden hebben een vleesrijk dieet met weinig graan nodig. Hondenvoer moet geselecteerd worden op basis van het gewicht, de leeftijd en de kenmerken van jouw huisdier. Vraag in geval van twijfel advies aan jouw dierenarts.

Opvoeding

Dwergpinschers zijn erg aanhankelijke honden die veel contact met hun baasjes nodig hebben. Fulltime professionals die hun huisdieren veel alleen moeten laten zijn dus niet geschikt. Het meest geschikt zijn sportieve, enthousiaste mensen die de tijd hebben en die graag vaker dan de gebruikelijke wandelingen willen wandelen met hun viervoeters.

Ondanks hun grootte is de Dwergpinscher een uitstekende metgezel voor diverse recreatieve activiteiten zoals paardrijden, wandelen, klimmen, joggen of fietsen. Ook in hondensport, zoals behendigheid, is de snelle en behendige hond in zijn element.

De baasjes van de Dwergpinscher moeten hun tijd niet alleen in gezamelijke sporten steken, maar ook in een consequente opvoeding. Bij een hondenschool leert de Dwergpinscher om zijn korte lontje in bedwang te houden en om rustig te reageren ondanks zijn aangeboren controle drift.
Idealiter begint deze socialisatie als het nog een puppy is. Omdat de Dwergpinscher pups veel zorg, aandacht en opvoeding nodig hebben zijn ze niet geschikt voor gezinnen met kinderen jonger dan drie jaar.

Lichaamsbouw van de (Dwerg)Pincher

Net zoals de Duitse Pinscher toont de Dwergpinscher een vierkante lichaamsbouw, dat wil zeggen dat de lichaamshoogte en lengte ongeveer even lang zijn. Ook de lengte van de kop komt overeen met de lengte van de schoft tot aan de staartaanzet.

De Dwergpinscher heeft een zeer gespierd en elegant lichaam, dat dankzij zijn korte, gladde haar bijzonder goed tot uiting komt. Zijn kop is sterk en langwerpig, zijn voorhoofd vlak en rimpelloos. De V-vormige oren staan hoog op zijn kop. Dwergpinschers zijn er zowel met rechtopstaande oren als met hangengde flaporen. De vouwlijn moet daarbij beginnen onder of maximaal ter hoogte van de schedel beginnen. De staart is natuurlijk, het fokdoel is een sabel- of sikkelvorm.

(Dwerg)Pincher hond kopen

Ben je op zoek naar een pincher of misschien liever de kleine variant: een dwergpincher? Bij Dierenplezier hebben we regelmatig nieuwe nestjes van Pincher puppies en dwergpincher pups. Houd de website in de gaten of kom eens langs in onze winkel in Boechout.

Meer info over (Dwerg)Pincher

 

Ras

Ras

Karakter

Karakter

Verzorging

Verzorging