(Dwerg)Pincher Karakter

 

Pincher hondenKarakter van een (Dwerg)Pincher

Hoewel de Dwergpinscher over het algemeen als evenwichtig, speels en altijd goed gehumeurd geldt, tonen ze vandaag de dag ook nog de voornaamste waakinstincten van hun voorouders die de taak hadden om het huis en erf tegen indringers te beschermen. Vooral als het gaat om het welzijn van hun zo geliefde baasje toont de Dwergpinscher een lage drempel.
Met een uitgebreide socialisatie als pups en een consequente opvoeding kun je voorkomen dat ze agressief gaan blaffen.

Dwergpinschers tonen een uitgesproken bereidheid om te leren en zijn dankzij hun snelle aanpassingsvermogen goed op te voeden. De ruimte voor een flinke dosis nieuwsgierigheid en de mogelijkheid om zich tot op zekere hoogte vrij te ontwikkelen, moet men de waakzame viervoeter natuurlijk bieden.

Een Dwergpinscher heeft duidelijk meer mogelijkheden tot vrijheid nodig dan andere hondenrassen van zijn grootte en wil daarnaast niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal uitgedaagd worden. Wanneer er met deze drang rekening gehouden wordt, bijvoorbeeld door middel van hondensport, wordt anders de naar nervositeit neigende Dwergpinscher een aangename en evenwichtige familiehond. Ook tegenover andere huisdieren, zoals katten of vogels, toont hij zich dan erg verdraaglijk. Loslopende muizen of katten die voor hem vluchten kunnen het aangeboren jachtinstinct van de Dwergpinscher herhaaldelijk ontwaken.

(Dwerg)Pincher hond kopen

Ben je op zoek naar een pincher of misschien liever de kleine variant: een dwergpincher? Bij Dierenplezier hebben we regelmatig nieuwe nestjes van Pincher puppies en dwergpincher pups. Houd de website in de gaten of kom eens langs in onze winkel in Boechout.

Meer info over (Dwerg)Pincher

 

Ras

Ras

Voeding

Karakter

Verzorging

Verzorging