(Dwerg)Pincher Verzorging

 

Pincher hondenVerzorging van een (Dwerg)Pincher

De strakke rimpelloze huid is bedenkt met dicht, kort haar en heeft geen kale plekken. Dankzij de gladde haarstructuur heeft de vacht een mooie glans.
Dwergpinschers zijn er zowel in zwart-rood als in eenkleurig bruin. Bij de zwart-rode variant is zwart de basiskleur met bruin-rode accenten. De mogelijk donkere en scherp afgetekende accenten kunnen voorkomen boven de ogen, op de keel, op de voorpoten, aan de binnenkant van de achterpoten en onder de staartaanzet.

Kenmerkend zijn ook de twee uniforme, scherp afgebakende driehoeken op de voorkant van de borst. Bij éénkleurige honden loopt de bruintint van de vacht van rood-bruin tot aan donkerrood-bruin. Vanwege zijn hert-rode vachtkleur wordt de Dwerpinscher ook wel Hertpinscher genoemd.

Lichaamsbouw van de (Dwerg)Pincher

Net zoals de Duitse Pinscher toont de Dwergpinscher een vierkante lichaamsbouw, dat wil zeggen dat de lichaamshoogte en lengte ongeveer even lang zijn. Ook de lengte van de kop komt overeen met de lengte van de schoft tot aan de staartaanzet.

De Dwergpinscher heeft een zeer gespierd en elegant lichaam, dat dankzij zijn korte, gladde haar bijzonder goed tot uiting komt. Zijn kop is sterk en langwerpig, zijn voorhoofd vlak en rimpelloos. De V-vormige oren staan hoog op zijn kop. Dwergpinschers zijn er zowel met rechtopstaande oren als met hangengde flaporen. De vouwlijn moet daarbij beginnen onder of maximaal ter hoogte van de schedel beginnen. De staart is natuurlijk, het fokdoel is een sabel- of sikkelvorm.

(Dwerg)Pincher hond kopen

Ben je op zoek naar een pincher of misschien liever de kleine variant: een dwergpincher? Bij Dierenplezier hebben we regelmatig nieuwe nestjes van Pincher puppies en dwergpincher pups. Houd de website in de gaten of kom eens langs in onze winkel in Boechout.

Meer info over (Dwerg)Pincher

 

Ras

Ras

Karakter

Karakter

Voeding

Voeding