Franse Bulldog Verzorging

 


franse bulldog

Verzorging van een Frenchie

De Frenchie heeft een hoge levensverwachting en kan tot 13 jaar oud worden.
Dit ras heeft het meest last van ademhalingsproblemen, vanwege de korte neus en platte snuit (brachycephalic profiel). Moeite met ademenen manifesteert zich vooral bij warm weer en intense fysieke inspanningen. Het is daarom belangrijk dat er bij zomerse temperaturen beperkte fysieke inspanningen zoals wandelen worden gedaan met deze honden.

De Franse Bulldog wordt best al vanaf jonge leeftijd op geschikte voeding (of zelfs dieet) gezet, om obesitas te voorkomen.
Zo worden ook gewrichtaandoeningen en overbelasting vermeden. Overgewicht komt immers sneller voor bij dit soort kleine rassen die vooral als gezelschapshond worden gehouden en minder fysieke activiteit hebben.

De vachtverzorging van de Franse Buldog heeft weinig om handen. Borstel nu en dan de vacht met een rubberen borstel en controleer regelmatig de oren. Hou de gehoorgang vrij en schoon met een doekje. (Nooit met een wattenstaafje!)
Reinig ook de huidplooien regelmatig en hou de gezondheidstoestand van zijn ogen goed in de gaten. Als de hond minder vaak wandelt, knip je best ook de nagels regelmatig kort.

Kom onze Frenchie pups bekijken in onze winkel

Bent u benieuwd naar deze stoere Franse Bulldog pups? Kom eens langs in onze winkel te Boechout. Wij zijn er zeker van dat één van deze pups uw hart kan veroveren.

Het is van groot belang dat uw puppy reeds beschikt over sociale vaardigheden. Daarom worden al onze puppies niet zomaar opgesloten. Bij ons hebben de puppies echt plezier. Ze lopen regelmatig rond in onze winkel waardoor ze erg sociaal zijn. Al onze puppies worden ook volledig gecontroleerd door een dierenarts, ze worden ontwormt en ingeënt tegen de meest virale aandoeningen. Uw hond wordt geïdentificeerd door middel van een microchip of tatoeage en zijn voorzien van een Europees paspoort.
Bovendien krijgt u van ons alle wettelijke garanties bij de aankoop van uw Franse Bulldog.

Wenst u eerst nog meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het nummer +32 474 64 01 39 of via ons contactformulier.

Meer over de Franse Bulldog

 

 

Ras

Ras

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter