Poedel

De Poedel is een harmonieus gebouwde en elegante hond. Hij beweegt zich voort door middel van een lichte, trippelende gang. De huid is soepel en getint.

In de 19de en 20ste eeuw was de Poedel erg populair. Door zijn snuggerheid was hij perfect om in te zetten als: jachthond, circushond, gezinshond, etc…
Momenteel wordt de Poedel bijna uitsluitend nog als gezinshond gehouden.

Poedel karakter kenmerken

De Poedel is een heel nieuwsgierige, levendige en vrolijke hond. Het leven is voor hem een waar feest! Hij is heel intelligent en oplettend. Hij doet alles voor zijn baasje, aan wie hij erg loyaal en gehecht is en over wie hij soms wat (te) bezitterig kan zijn.

Van de Poedel zijn verleden als jachthond heeft hij zijn grote flair en voorliefde voor water, hoewel dat met zijn vacht niet echt ideaal is.

De Poedel kan zich zonder problemen aanpassen, zowel aan een leven in de stad als op het platteland. Laat hem echter niet alleen, daar kan hij echt niet tegen.
Bovendien is een Poedel erg sociaal. Omdat hij zo graag bijleert, is hij erg geschikt voor activiteiten zoals agility en doggy dance, zolang het maar activiteiten zijn die hij samen met zijn baasje kan doen.

De Poedel is een erg levendige hond en moet zich zowel fysiek als mentaal kunnen uitleven.
Door zijn intelligentie heeft hij een consequente opvoeding nodig, anders zal hij al snel het heft in eigen poten nemen.

Maten, uiterlijk en leeftijd van de Poedel

De Poedel zijn grootte en gewicht hangen af van de variatie: de Grote Poedel is tussen 45 en 60 cm groot en weegt gemiddeld 22 kg, de Midden Poedel is 35 tot 45 cm groot met een gemiddeld gewicht van 12 kg, de Dwergpoedel heeft een schofthoogte van 28 tot 35 cm en weegt gemiddeld 7 kg en de Toypoedel is kleiner dan 28 cm en weegt minder dan 7 kg.

De Poedel is een stevige hond, de kleine variëteiten leven gemiddeld tot wel 17 jaar en de grotere tot 15 jaar, wat uitzonderlijk lang is.

Geïnteresseerd in Poedel puppies te koop?

Dierenplezier staat bekend om hun grote aantal pups en breed gamma puppies te koop.

U bent altijd welkom in onze winkel in Boechout, waar u keuze hebt uit pups van ongeveer 40 verschillende rassen.

Naast onze specialiteiten (Chihuahua, Mops en Shar-pei puppies) hebben wij nog een zéér uiteenlopend gamma van andere puppy’s.

Aarzel niet ons te contacteren op +32 474 64 01 39 of via ons contactformulier.

Meer over de Poedel

Verzorging

Verzorging

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter