Poedel Verzorging

 


Verzorging van de Poedel

Heeft u een allergie voor hondenhaar? Dan kan u gewoon een Poedel aanschaffen. Dit ras verhaart zeer weinig en raakt door zijn dichte vacht ook zeer weinig huidschilfers kwijt. Daardoor staat dit ras ook bekend als hypoallergeen.

De vacht van uw Poedel moet u echter zorgvuldig verzorgen. Trim de vacht eens in de zes, zeven, of acht weken om dit te bereiken. Vanwege de dichte krullen is het borstelen van de vacht moeilijk. Het trimmen van de mooie vacht van uw Poedel is dus de beste manier om hem te verzorgen.

U dient ook regelmatig de oren van uw Poedel te onderzoeken. Het is mogelijk dat de lange haren van uw Poedel in zijn gehoorgang zijn gegroeid. Als dit het geval is, kan er een infectie ontstaan. Daarom is het belangrijk dat u de haren in de oren bijknipt als ze te lang zijn. U kunt uw Poedel naar een trimsalon brengen als u het liever niet zelf wilt doen. Daar kan uw Poedel vakkundig worden verzorgd en getrimd.

De poedel is gevoelig aan een aantal gezondheidsproblemen, waarvan de ziekte van Addison, maagtorsie, epilepsie en heupdysplasie. Daarom is het steeds aangeraden om bij gezondheidsklachten uw dierenarts te contacteren.

Geïnteresseerd in Poedel puppies te koop?

Dierenplezier staat bekend om hun grote aantal pups en breed gamma puppies te koop.

U bent altijd welkom in onze winkel in Boechout, waar u keuze hebt uit pups van ongeveer 40 verschillende rassen.

Naast onze specialiteiten (Chihuahua, Mops en Shar-pei puppies) hebben wij nog een zéér uiteenlopend gamma van andere puppy’s.

Aarzel niet ons te contacteren op +32 474 64 01 39 of via ons contactformulier.

Meer over de Poedel

Ras

Verzorging

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter