Husky

 


Husky hond

Herkomst

De Husky ontstond meer dan 2000 jaar geleden. De stam van de Chukchis hebben destijds de mooiste en meest uitgebalanceerde honden geselecteerd die het beste zouden aansluiten op hun behoeften.
De Huskies hadden drie rollen te vervullen: de sledes trekken, de kinderen beschermen en de huizen beschermen.
In 1909 werd het ras populair en alom gekend door het gloriemoment tijdens een race van meer dan 657 km, de ‘All Alaska Sweepstake’.

Uiterlijk van de Husky

De Husky behoort tot de Keeshonden en Keesachtigen van het oerhondtype, meer specifiek tot de Poolhonden en Sledehonden. Huskies zijn zeer veelzijdig en doorgaans erg energiek. Oorspronkelijk werden ze gekweekt om in te zetten in de jacht, het drijven van vee en het transport van mens en vracht (via bijvoorbeeld sleeën). De Husky is goed aangepast om in noordelijke en koudere klimaten te leven. Ze hebben vaak meer en intensievere training en intensere socialisatie nodig dan andere hondenrassen.

De Husky is een middelgrote hond, snel en vlug op de voeten en elegant in zijn bewegingen. De Husky reu meet tussen 53 cm en 60 cm met een gewicht van 20 kg tot 28 kg. De teefjes meten tussen 50 cm en 56 cm en wegen tussen 15 kg en 23 kg.

Opvoeding van de Husky

Deze honden zijn gefokt om in extreme koude nog steeds fysiek zware prestaties aan te kunnen, dus ze kunnen zeker tegen een stootje. Hun levensverwachting is gemiddeld 13 jaar en zelfs ouder.
Het ras wordt wel beïnvloed door een aantal ziekten en afwijkingen: oculaire aandoeningen en heupproblemen.

De Husky is een dynamische hond met heel wat extra behoeften in vergelijking met andere hondenrassen.
Huskies zijn eigenzinnige en vrij onafhankelijke honden met heel veel energie. Ze zijn enorm slim wat ze goed trainbaar maakt, bovendien zijn ze ook heel vrolijk en optimistisch. Toch zijn voldoende mogelijkheden om te rennen, te wandelen en te spelen onmisbaar. Alsook extra uitlaatkleppen en uitdaging om de Husky niet enkel fysiek maar ook mentaal te blijven stimuleren. Zo niet, zal hij ongewenst gedrag zoals slopen en huilen vertonen.
Ze raken bovendien erg gesteld op hun baasjes en gezin, met wie ze een nauwe en trouwe band opbouwen.

Ben jij op zoek naar een Husky?

Als je op zoek bent naar een energieke, onafhankelijke en menslievende hond, kom dan zeker eens kijken naar onze Husky pups in onze puppykennel. Je kan er dan kennismaken met de schattige pups die jouw hart meteen zullen veroveren.

Onze kennel heeft een nationale erkenning (HK 14102586).

Je kan bij ons met een gerust hart een Husky puppy kopen want al onze pups worden hier zeer goed verzorgd. Ze staan allemaal steeds onder toezicht van de dierenarts en werden ingeënt tegen de meeste virale ziektes. Al onze puppies worden ook ontwormd.

Indien je nog vragen hebt over onze Husky pups of andere rassen, aarzel niet ons te contacteren via info@dierenplezier.info, op +32 474 64 01 39 of via ons contactformulier.

Meer over de Husky

Verzorging

Verzorging

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter