Husky Karakter

 


Husky hond

Karakter van de Husky

De Husky is een dynamische hond met heel wat extra behoeften in vergelijking met andere hondenrassen.
Huskies zijn eigenzinnige en vrij onafhankelijke honden met heel veel energie. Ze zijn enorm slim wat ze goed trainbaar maakt, bovendien zijn ze ook heel vrolijk en optimistisch. Toch zijn voldoende mogelijkheden om te rennen, te wandelen en te spelen onmisbaar. Alsook extra uitlaatkleppen en uitdaging om de Husky niet enkel fysiek maar ook mentaal te blijven stimuleren. Zo niet, zal hij ongewenst gedrag zoals slopen en huilen vertonen.
Ze raken bovendien erg gesteld op hun baasjes en gezin, met wie ze een nauwe en trouwe band opbouwen.

Voor toekomstige eigenaar(s) is het dus erg belangrijk om goed na te denken alvorens te beslissen dit ras als hond te kiezen.

Huskies zijn graag buiten en exploreren graag, waardoor de Husky nooit zal uitdraaien tot een echte huis- of typische gezelschapshond. Toch zijn ze niet graag alleen en verkiezen ze gezelschap van soortgenoten en het leven in een roedel. Deze honden zijn erg sociaal en vriendelijk, doorgaans ook naar vreemden of bezoekers toe, dus zullen minder waaks zijn en niet ideaal zijn als waakhond. Net als herders zijn ze goedwillig en bereid om te werken.

Volwassen Husky’s kunnen perfect buiten leven, maar zijn niet geschikt om langdurig op te sluiten in een kennel, hok of buitenren. Ze hebben dagelijks activiteiten nodig om hun energie kwijt te kunnen en mentaal gelukkig te zijn. Ook bij dit ras zijn een zachte en geduldige aanpak, en het consequent aangeven van grenzen onmisbaar. Ze hebben baat bij eigenaar(s) en gezinsleden die enige kennis hebben over en ervaring met dit type en ras.

Ben jij op zoek naar een Husky?

Als je op zoek bent naar een energieke, onafhankelijke en menslievende hond, kom dan zeker eens kijken naar onze Husky pups in onze puppykennel. Je kan er dan kennismaken met de schattige pups die jouw hart meteen zullen veroveren.

Onze kennel heeft een nationale erkenning (HK 14102586).

Je kan bij ons met een gerust hart een Husky puppy kopen want al onze pups worden hier zeer goed verzorgd. Ze staan allemaal steeds onder toezicht van de dierenarts en werden ingeënt tegen de meeste virale ziektes. Al onze puppies worden ook ontwormd.

Indien je nog vragen hebt over onze Husky pups of andere rassen, aarzel niet ons te contacteren via info@dierenplezier.info, op +32 474 64 01 39 of via ons contactformulier.

Meer over de Husky

Ras

Ras

Voeding

Voeding

Verzorging

Verzorging