Husky Verzorging

 


Husky hond

Verzorging van de Husky

Huskies zijn gefokt om in extreme koude nog steeds fysiek zware prestaties aan te kunnen, dus ze kunnen gerust tegen een stootje. Hun levensverwachting is gemiddeld 13 jaar en zelfs ouder.

Het ras wordt wel beïnvloed door een aantal ziekten en afwijkingen. Onder de oogafwijkingen, wordt de Husky getroffen door staar, waarbij vertroebeling van de ooglens ontstaat. We zien dan zo een wit/blauwachtige reflectie die het verlies van zicht veroorzaakt. Er bestaat een behandeling om dit te vertragen of een operatie waardoor de Husky niet blind wordt.

Ook dystrofie van het hoornvlies komt voor, waarbij meerdere lagen van het hoornvlies worden aangetast en grijze vlekken in het oog en waterige ogen ontstaan. Een behandeling of een operatie is mogelijk. Heupdysplasie is ook een puntje om op te letten, dat is 50% genetisch en wordt voor 50% beïnvloed door de leefomstandigheden van je Husky. Het is daarom belangrijk dat ouders worden gescreend alvorens met een fokprogramma te starten. Ook het vermijden van overbelasting en bruuske stop/draaibewegingen voor de leeftijd van 1 jaar zijn erg belangrijk om heupproblemen te vertragen of vermijden.

De vacht van de Husky heeft weinig extra verzorging nodig. Enkel in de ruifperiode heeft dit wat aandacht nodig, de dode haren worden best uitgekamd en uitgeborsteld. Ook als uw hond geen gezondheidsproblemen vertoont, blijft het uiteraard belangrijk om minstens jaarlijks met uw dier op controle te gaan bij een dierenarts.

Ben jij op zoek naar een Husky?

Als je op zoek bent naar een energieke, onafhankelijke en menslievende hond, kom dan zeker eens kijken naar onze Husky pups in onze puppykennel. Je kan er dan kennismaken met de schattige pups die jouw hart meteen zullen veroveren.

Onze kennel heeft een nationale erkenning (HK 14102586).

Je kan bij ons met een gerust hart een Husky puppy kopen want al onze pups worden hier zeer goed verzorgd. Ze staan allemaal steeds onder toezicht van de dierenarts en werden ingeënt tegen de meeste virale ziektes. Al onze puppies worden ook ontwormd.

Indien je nog vragen hebt over onze Husky pups of andere rassen, aarzel niet ons te contacteren via info@dierenplezier.info, op +32 474 64 01 39 of via ons contactformulier.

Meer over de Husky

Ras

Ras

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter