Schnauzer

 


schnauzer

Herkomst

Een Schnauzer hond is een Pincher met ruwhaar en is afkomstig uit Duitsland. Tegenwoordig wordt de Schnauzer in 3 verschillende variëteiten gefokt:

  1. De Riesenschnauzer of “Reuze” Schnauser van ongeveer 60-70 centimeter hoog
  2. De Middenslagschnauzer van ongeveer 47 centimeter
  3. De Dwergschnauzer van ongeveer 33 centimeter

De Schnauzer is door zijn kleinere afmetingen perfect geschikt om op een appartement te worden gehouden. Het zijn waakse dieren die wel wat beweging nodig hebben. Deze honden hebben ook een sterk karakter, zijn gespierd en hebben een krachtige fysiek.

De Middenslagschnauzer gaat zo ver terug in de tijd dat hun oorsprong jammer genoeg niet bekend is. Dit ras werd vooral gebruikt om ratten en muizen te vangen.

De Riesenschnauzer zou afkomstig zijn van een kruising met de Middenslagschnauzer en de Vlaamse koehond (Bouvier) en de Duitse Dog. Dit ras vergezelde vroeger de postkoetspaarden en om knaagdieren te vangen in de stallen. Hier kreeg hij ook zijn bijnaam “Griffoen van de paardenstal”.

De Dwergschnauzer is afkomstig van een aantal kleinere honden waardoor dit ras ontstond rond 1880. Door de kleinste variant in het ras, is deze vooral geschikt om op een appartement gehouden te worden.

Verzorging

De Schnauzer is een rustige hond met een levensverwachting van 12 tot 14 jaar. Er zijn echter enkele aandoeningen dat men moet in het oog houden zoals oogaandoeningen of aandoeningen aan de nieren.
De Schnauzer moet dagelijks gekamd worden en met regelmatig getrimd worden, om en nabij de 4 maanden.

Schnauzer honden

Geïnteresseerd in Schnauzer honden? Dierenplezier staat bekend om hun grote aantal puppies en breed gamma.
U bent altijd welkom in onze winkel in Boechout, waar u keuze hebt uit pups van ongeveer 40 verschillende rassen.
Naast onze specialiteiten (Chihuahua, Mops en Shar-pei puppies) hebben wij nog een zéér uiteenlopend gamma van andere puppy’s.

Aarzel niet ons te contacteren op +32 474 64 01 39 of via ons contactformulier.

Meer info over Schnauzers

Verzorging

Verzorging

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter