Schnauzer Verzorging

 


schnauzer

Verzorging

De vacht van de Schnauzer moet het liefst één keer per week geborsteld worden. Anders kan de dikke ondervacht en de ruwe bovenvacht gemakkelijk in de war raken en knopen maken. Bovendien moet u hem regelmatig trimmen, wat cruciaal is voor een gezonde haargroei. Trimmen is moeilijk voor beginners, vooral op de snuit, daarom vergt het enige oefening en ervaring. Voor dit ras is een bezoek aan een professionele trimsalon praktisch noodzakelijk. De Schnauzer geniet zowel van het kammen als het trimmen, als hij in een vroeg stadium aan de behandeling gewend wordt.

Voor de rest is het onderhoud van een Schnauzer eenvoudig. Ze hebben geen last van vreemde vachtveranderingen of overmatig ruiven. Dit maakt deze hond zeer boeiend voor mensen met een allergie. Tot verbazing van hun eigenaars komen bepaalde ziekten zelden voor bij Schnauzers. Wel kunnen ze gevoelig zijn voor het ontwikkelen van blaasgruis en milde ooginfecties. Deze aandoeningen vormen echter geen bedreiging voor het leven van je Schnauzer. Bovendien bepaalt de fokfamilie of deze symptomen zich daadwerkelijk manifesteren.

Schnauzer honden

Geïnteresseerd in Schnauzer honden? Dierenplezier staat bekend om hun grote aantal puppies en breed gamma.
U bent altijd welkom in onze winkel in Boechout, waar u keuze hebt uit pups van ongeveer 40 verschillende rassen.
Naast onze specialiteiten (Chihuahua, Mops en Shar-pei puppies) hebben wij nog een zéér uiteenlopend gamma van andere puppy’s.

Aarzel niet ons te contacteren op +32 474 64 01 39 of via ons contactformulier.

Meer info over Schnauzers

Ras

Ras

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter