Shar-pei

 


Shar-pei honden

Herkomst

De Shar-pei is een trouwe en  beroemde gezinshond, afkomstig uit China.
De Shar-pei is een middelgrote hond met een gemiddelde grootte van 48 tot 58cm met een gemiddeld gewicht van ongeveer 18kg.

Dit ras is zeer defensief en behoort tot de groep van de waakhonden. Ze hebben een sterk karakter en pittige persoonlijkheid. De laatste jaren is de Shar-pei hond ontzettend in de mode en is hij overal ter wereld te vinden.
Aan wat je hem kan herkennen? Ongetwijfeld aan zijn sterk gerimpelde huid!

Verzorging en opvoeding

De Shar-pei heeft dus een sterk gerimpelde huid met veel huidplooien, deze moeten dan ook regelmatig gereinigd worden. Ook moet je goed letten op zijn ogen.
Shar-pei honden hebben een goede afweer en gemiddelde levensverwachting van ongeveer 9 tot 11 jaar. Deze honden leren het best in een rustige omgeving en sfeer. Ze hebben voldoende beweging nodig dus ze best niet te lang opsluiten in een hok of bench. De Shar-pei zoekt graag de aandacht en aanwezigheid van zijn baasjes op en is graag in de nabijheid van hun gezinsleden.

Shar-pei honden

Heb je interesse in een Shar-pei hond? Deze rashond is één van onze specialiteiten. Kom langs in onze puppykennel en kom kennis maken met onze lieve Shar-pei puppies. Onze kennel heeft een nationale erkenning (HK 14102586).
Bij aankoop van een Shar-pei pup mag u zeker zijn van een gezonde pup. Alle pups staan steeds onder toezicht van onze dierenarts, ze worden geënt tegen de meest virale ziektes en worden ontwormt.

Heeft u nog vragen over de Shar-pei of onze puppies? Contacteer ons vrijblijvend.

Meer over de Shar-pei

Verzorging

Verzorging

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter