Shar-pei Verzorging

 


Shar-pei honden

Verzorging van een Shar-pei

De vacht van de Shar-pei heeft niet veel onderhoud nodig. Het is voldoende om hem één keer per week met een rubberen borstel te borstelen. Wel moet de Shar-pei een paar keer per week worden geborsteld als hij in zijn ruif periode is.

De ogen van de Shar-pei moeten steeds goed in de gaten worden gehouden. De oogleden van de hond krullen naar binnen als ze goed gesloten zijn of als hij vaak huilt. De daaruit voortvloeiende irritatie kan jeuk aan de oogbol veroorzaken.
Je kan uw Shar-pei dan laten tacken. “Tacken” betekent het vastzetten van de huidplooien van de Shar-pei met een draad. In sommige gevallen kan het dat dit niet voldoende is, in welk geval de hond een operatie nodig heeft. De kleinste rand van het ooglid wordt dan weggesneden.
Waarna uw Shar-pei niet meer wordt gestoord door iets na deze operatie.

Daarnaast is van cruciaal belang dat de oren van de Shar-pei goed worden gereinigd en regelmatig worden gecontroleerd.

Shar-pei honden

Heb je interesse in een Shar-pei hond? Deze rashond is één van onze specialiteiten. Kom langs in onze puppykennel en kom kennis maken met onze lieve Shar-pei puppies. Onze kennel heeft een nationale erkenning (HK 14102586).
Bij aankoop van een Shar-pei pup mag u zeker zijn van een gezonde pup. Alle pups staan steeds onder toezicht van onze dierenarts, ze worden geënt tegen de meest virale ziektes en worden ontwormt.

Heeft u nog vragen over de Shar-pei of onze puppies? Contacteer ons vrijblijvend.

Meer over de Shar-pei

Ras

Ras

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter