Shar-pei Karakter

 


Shar-pei honden

Karakter van de Shar-pei

De Shar-pei is sociaal, energiek, en spontaan. Wel heeft dit ras de neiging om nogal dominant te zijn. De Shar-pei zal niet snel een onderdanige of afhankelijke houding vertonen. Hoewel hij waakzaam is, is hij niet opdringerig of agressief en hij blaft zelden.

De Shar-pei is wantrouwig tegenover vreemden, maar met kinderen kunnen ze het goed vinden. Als jouw Shar-pei goed gesocialiseerd wordt, dan kan hij goed opschieten met andere huisdieren. Hij kan soms wel eens problemen veroorzaken in de omgang met andere honden vanwege zijn potentieel dominante karakter.
De Shar-pei heeft gemiddelde hoeveelheden beweging nodig. Je kan met jouw Shar-pei lange wandelingen maken, maar hij vind het niet erg als u een paar dagen niet kan. De Shar-pei is uitstekend geschikt voor zowel stedelijke als landelijke omgevingen. In huis is hij doorgaans op zichzelf en rustig.

De Shar-pei moet op een duidelijke en consequente manier worden opgevoed. Bij gebrek van een Leider zal hij de situatie proberen omdraaien en zelf leider spelen. Door jouw Shar-pei op de juiste momenten te belonen, eventueel met voedsel, leert hij het snelst.

Shar-pei honden

Heb je interesse in een Shar-pei hond? Deze rashond is één van onze specialiteiten. Kom langs in onze puppykennel en kom kennis maken met onze lieve Shar-pei puppies. Onze kennel heeft een nationale erkenning (HK 14102586).
Bij aankoop van een Shar-pei pup mag u zeker zijn van een gezonde pup. Alle pups staan steeds onder toezicht van onze dierenarts, ze worden geënt tegen de meest virale ziektes en worden ontwormt.

Heeft u nog vragen over de Shar-pei of onze puppies? Contacteer ons vrijblijvend.

Meer over de Shar-pei

 

Ras

Ras

Verzorging

Verzorging

Voeding

Voeding