Teckel (Dashond)

 


Herkomst

De Teckel wordt ook wel Dashond genoemd. Die naam heeft hij te danken aan het feit dat hij oorspronkelijk gefokt werd voor de jacht boven en onder de grond, voornamelijk op dassen.
Naargelang de grootte wordt het ras ingedeeld in enkele categorieën, namelijk:

  • Langharige teckels, dit zijn rustige honden.
  • Ruwharige teckels hebben dan weer meer temperament.
  • Kortharige teckels zijn heel aanhankelijk.
  • Dwerg teckels.

In het Engels staat dit ras ook bekend als “Sausage Dogs” of worsthonden, vanwege hun heel specifieke lichaamsbouw.

Algemene info

Het is een gezinshond maar de Teckel is ook geschikt als een jacht- en waakhond.
Het vergt geduld en training om een teckel gehoorzaal te maken. Het is een sportieve, slimme, nieuwsgierige hond die alles zal proberen om zijn zin te krijgen. Eens de puberteit gepasseerd is, is de hond zeer trouw aan zijn baasje.

Kom onze Teckel pups bekijken in onze winkel

Bent u benieuwd naar deze schattige Teckel pups? Kom eens langs in onze winkel te Boechout. Wij zijn er zeker van dat één van deze pups uw hart kan veroveren.

Het is van groot belang dat uw puppy reeds beschikt over sociale vaardigheden. Daarom worden al onze puppies niet zomaar opgesloten. Bij ons hebben de puppies echt plezier. Ze lopen regelmatig rond in onze winkel waardoor ze erg sociaal zijn. Al onze puppies worden ook volledig gecontroleerd door een dierenarts, ze worden ontwormt en ingeënt tegen de meest virale aandoeningen. Uw hond wordt geïdentificeerd door middel van een microchip of tatoeage en zijn voorzien van een Europees paspoort.
Bovendien krijgt u van ons alle wettelijke garanties bij de aankoop van uw Teckel.

Wenst u eerst nog meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het nummer +32 474 64 01 39 of via ons contactformulier.

Meer over de Teckel

 

Voeding

Voeding

Verzorging

Verzorging

Karakter

Karakter