Teckel (Dashond) Karakter

 


Karakter van de Teckel

De Teckel heeft een sterk, moedig en volhardend karakter, en dat is niet altijd gemakkelijk voor het baasje. Doordat ze onafhankelijk zijn, gemakkelijk blaffen en prima kunnen jagen, zijn ze goede waakhonden die je voor het minste gevaar zullen waarschuwen.

Teckels tonen graag hun affectie en zijn hele vrolijke honden. Ze zijn ook erg nieuwsgierig en speels. Waar je vooral wel op wil letten is dat je hun aanleg tot jaloezie en bezitterig gedrag niet versterkt!

Van de verschillende soorten Teckels is de kortharige Teckel is in het algemeen de meest levendige hond. De ruwharige Teckels zijn vooral echte jagers en zijn wat bruter in de omgang en het dagelijkse leven.
De langharige Teckels zijn de meest rustige en beheerste onder de Teckels.

Een Teckel moet je op jonge leeftijd al opvoeden op een kordate maar zachte manier, dit juist vooral omdat hij een sterk karakter heeft. Hij kan prima wennen aan een leven in de stad, vooral de langharige variant. Regelmatige lichaamsbeweging is essentieel om een evenwichtige Teckel te hebben en om overgewicht te voorkomen.

Het karakter van een Teckel is vergelijkbaar met dat van een Terriër: koppig en vasthoudend. Dat is ook nodig, want zonder die vastberadenheid zou hij nooit een vos of das uit zijn hol kunnen verjagen.
Teckels hebben een sterke persoonlijkheid en kunnen soms wat lui zijn. Verder zijn ze heel intelligent en echte leiderfiguren, ondanks hun grootte.

Kom onze Teckel pups bekijken in onze winkel

Bent u benieuwd naar deze schattige Teckel pups? Kom eens langs in onze winkel te Boechout. Wij zijn er zeker van dat één van deze pups uw hart kan veroveren.

Het is van groot belang dat uw puppy reeds beschikt over sociale vaardigheden. Daarom worden al onze puppies niet zomaar opgesloten. Bij ons hebben de puppies echt plezier. Ze lopen regelmatig rond in onze winkel waardoor ze erg sociaal zijn. Al onze puppies worden ook volledig gecontroleerd door een dierenarts, ze worden ontwormt en ingeënt tegen de meest virale aandoeningen. Uw hond wordt geïdentificeerd door middel van een microchip of tatoeage en zijn voorzien van een Europees paspoort.
Bovendien krijgt u van ons alle wettelijke garanties bij de aankoop van uw Teckel.

Wenst u eerst nog meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het nummer +32 474 64 01 39 of via ons contactformulier.

Meer over de Teckel

 

Ras

Ras

Voeding

Voeding

Verzorging

Verzorging