Teckel (Dashond) Voeding

 


Voeding voor een Teckel

U wilt natuurlijk het beste voor uw Teckel. Naast brokken, kunt u uw hond ook verse voeding zoals KVV of BARF voeren. KVV betekent Kompleet Vers Voer en is een kompleet gemalen vers voer waar u zelf niks aan hoeft te doen. Deze zijn verkrijgbaar in de meeste dierenspeciaalzaken. BARF betekent Bones And Raw Food. BARF is het zelf samenstellen van de maaltijden met de juiste hoeveelheden van alles.

De hoeveelheid voeding die je Teckel nodig heeft varieert van hond tot hond. Hanteer daarom het voedingsschema van het merk voeding dat je koopt. Let wel op: dit zijn richtlijnen!
Indien je Teckel te snel groeit, verminder dan de hoeveelheid voeding. Het is belangrijk dat je Teckel geen overgewicht krijgt. Dit vergroot de kans op aandoeningen aan de ruggenwervels.
De ribben van de Teckel moeten goed voelbaar zijn, maar mogen niet zichtbaar zijn.

Bovendien is het verstandig om te zorgen dat je Teckel niet de hele dag voer tot zijn beschikking heeft. In de eerste instantie omdat dit de kans vergroot op een maagtorsie. Er is namelijk niet exact in de gaten te houden wanneer je hond eet.
Daarnaast leert de hond op deze manier niet zijn bak in één keer leeg te eten. Het best voer je drie keer per dag (puppy’s vier keer). Eet je Teckel niet binnen 15 à 20 minuten, dan krijgt hij pas bij de volgende ronde weer voedsel en zal hij dus moeten wachten. Ga het eten niet ‘lekkerder’ maken met verschillende toevoegingen, je Teckel heeft dit heel snel door en wil al heel snel alleen nog maar ‘lekker’ eten.

Kom onze Teckel pups bekijken in onze winkel

Bent u benieuwd naar deze schattige Teckel pups? Kom eens langs in onze winkel te Boechout. Wij zijn er zeker van dat één van deze pups uw hart kan veroveren.

Het is van groot belang dat uw puppy reeds beschikt over sociale vaardigheden. Daarom worden al onze puppies niet zomaar opgesloten. Bij ons hebben de puppies echt plezier. Ze lopen regelmatig rond in onze winkel waardoor ze erg sociaal zijn. Al onze puppies worden ook volledig gecontroleerd door een dierenarts, ze worden ontwormt en ingeënt tegen de meest virale aandoeningen. Uw hond wordt geïdentificeerd door middel van een microchip of tatoeage en zijn voorzien van een Europees paspoort.
Bovendien krijgt u van ons alle wettelijke garanties bij de aankoop van uw Teckel.

Wenst u eerst nog meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het nummer +32 474 64 01 39 of via ons contactformulier.

Meer over de Teckel

 

Ras

Ras

Verzorging

Verzorging

Karakter

Karakter