Teckel (Dashond) Verzorging

 


Verzorging van de Teckel

De Teckel is gevoelig voor aandoeningen aan de ruggenwervels, dit komt door de onevenredige dwerggroei. Zo is hij bijvoorbeeld gevoelig voor hernia’s. Het kan gebeuren dat het ruggenmerg beschadigd raakt door de druk van twee wervels, waardoor je bij de hond verlamming ziet optreden aan de voorpoten (de hond kan zijn poten dan niet meer bewegen) of aan de achterpoten (de hond beweegt moeizaam en heeft pijn).

Behalve degeneratieve aandoeningen aan de wervelkolom, zijn Teckels ook gevoelig voor overgewicht (wat het risico op een hernia nog vergroot) en diabetes.
Daarom is extra aandacht voor de voeding dus geen overbodige luxe.

Soms kunnen er bepaalde oogafwijkingen voorkomen, maar in het algemeen heeft de Teckel een sterk gestel en een goede gezondheid.

Kom onze Teckel pups bekijken in onze winkel

Bent u benieuwd naar deze schattige Teckel pups? Kom eens langs in onze winkel te Boechout. Wij zijn er zeker van dat één van deze pups uw hart kan veroveren.

Het is van groot belang dat uw puppy reeds beschikt over sociale vaardigheden. Daarom worden al onze puppies niet zomaar opgesloten. Bij ons hebben de puppies echt plezier. Ze lopen regelmatig rond in onze winkel waardoor ze erg sociaal zijn. Al onze puppies worden ook volledig gecontroleerd door een dierenarts, ze worden ontwormt en ingeënt tegen de meest virale aandoeningen. Uw hond wordt geïdentificeerd door middel van een microchip of tatoeage en zijn voorzien van een Europees paspoort.
Bovendien krijgt u van ons alle wettelijke garanties bij de aankoop van uw Teckel.

Wenst u eerst nog meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het nummer +32 474 64 01 39 of via ons contactformulier.

Meer over de Teckel

 

Ras

Ras

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter