Weimaraner

 


weimaraner hondDe Weimaraner hond, of ook wel een Weimarse Staande Hond genoemd, is erg herkenbaar door zijn uitgesproken atletisch, harmonisch en sterk lichaam en de aristocratische houding. Dit is niet overbodig voor een van afkomst Duitse jachthond. Ook heeft de Weimaraner een getrainde speurneus, ideaal voor het vinden van groot wild.

Uiterlijk van de Weimaraner

De Weimaraner is een hond die zowel een kort- als langharige vacht kan hebben. Gelukkig hoeft deze nauwelijks geborsteld te worden. Zijn glanzende, gladde vacht blijft van zichzelf vrij schoon. De kleuren variëren van zilvergrijs tot reebruin en zijn ogen zijn amberkleurig. Het gewicht van een volwassen Weimaraner hond ligt tussen de 27 en 40 kg.

Karakter

De Weimaraner hond is zeer hoog begaafd. Hij heeft zijn temperament echter niet steeds onder controle indien hij niet de nodige opvoeding en gehoorzaamheidstraining krijgt. Het best functioneert hij in een gezin waarin hij een taak heeft. Maar wakker zijn waakinstincten niet te veel aan, want deze honden neigen rap naar overbescherming.

Door hun onuitputtelijke energiepeil komen Weimaraner honden het best terecht bij actieve mensen. De Weimaraner baadt ook al eens graag in het water. Vrijheid in een afgesloten tuin is dus te prefereren boven binnenshuis.

Wilt u graag een Weimaraner hond?

Ondanks dat een Weimaraner heel wat opvoeding nodig heeft en zijn energie kwijt moet kunnen, is het een zeer aan te bevelen hond. Hij heeft zoveel voordelen en doet het woord hondstrouw alle eer aan. Ook is hij heel vriendelijk en zacht wanneer goed opgevoed.

Een Weimaraner hond kopen of bezichtigen? Eén Adres! Onze hondenwinkel bevindt zich centraal in België te Boechout, provincie Antwerpen.
Wij staan u erg graag bij met advies, stel dus zonder aarzelen al uw vragen ter plekke of via mail of telefoon.

U kan ons bereiken op +32 474 64 01 39 of via ons contactformulier.

Meer over de Weimaraner

Verzorging

Verzorging

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter